IVANA ROŠČIĆ:

'Trudnoća nije blaženo stanje nego blaženo sr...'

30.10.2014 u 07:10

Bionic
Reading

Prije nego što je uselila u svoj stan, splitska glumica Ivana Roščić selila se čak 26 puta. Ta traumatična stanja zauvijek su joj se usjekla u pamćenje. Lijepa glumica i njen suprug Marko Balić, kojem je prije desetak dana u intimnom ozračju rekla sudbonosno 'da', čekaju bebu kojoj se neopisivo raduju

Čestitamo ti na dvostrukoj nagradi na festivalu Zaplet 06 u Banja Luci! Što si sve osvojila?
Hvala na čestitkama. Predstava 'Aleksandra Zec' osvojila je nagradu za najbolju predstavu, a ja za glumicu. Čeka nas još puno gostovanja po raznim svjetskim festivalima što govori i o samoj kvaliteti i o vrijednosti predstave.


No to nije jedina lijepa vijest kod tebe. Za koliko mjeseci stiže roda?
Eto, odmah pitanje o trudnoći. Danas vijesti o trudnoći pune stupce kao i rastave, brakovi, prevare... Uglavnom, beba stiže na proljeće.

Je li ti trudnoća blaženo stanje?
Prije bih rekla 'blaženo sranje'. Ili ako hoćete, drugo stanje. Dva mjeseca sam se jako mučila s povraćanjima i teškim mučninama koje su trajale 24 sata. Srećom, to je iza mene, barem što se tiče povraćanja, a sto se tiče mučnina, i dalje su tu. Samo, srećom, punog manjeg intenziteta. Ipak su to velike promjene ne samo psihičke već i fizičke, pojavljuju se neki novi strahovi i neka nova lijepa maštanja. Vjerujem da nas najteži i najslađi dio tek čeka, a to je roditeljstvo.

Igraš li još u predstavama ili si službeno već na porodiljnom?
I dalje radim, ne znam do kada ću. Vjerojatno do kada ću osjećati želju i dok se fizički budem dobro osjećala.

Imaš li već spremljeno ime za bebu u rukavu i znate li spol djeteta?
Nemamo ime i ne znamo spol.

Nedavno si bila u selidbi? Je li to bilo traumatično iskustvo?
Ovo mi je bila 26. selidba u životu, osim ove zadnje, jer ipak sam selila napokon u svoj stan. Svaka mi je bila traumatična i ne bih prošla bez normabela. Svaki put kažem da neću više biti hrčak i sakupljati toliko stvari, ali pri svakoj selidbi dijelim i bacam, ali i dalje imam previše stvari. Još sam u kutijama, nigdje mi se ne žuri.

Bi li za sebe rekla da si zahtjevna trudnica?
Imala sam samo jednu želju, a to je da mi prestanu povraćanja. Nemam nikakve zahtjeve niti želje osim one da beba bude zdrava.

Za dlaku si izgubila od Jelene Veljače nagradu za celebrity styling na Elle Style Awardsima. Voliš li modu?
Ne mogu reći da mi moda nije bitna, bitna mi je itekako, ali nije mi na listi prioriteta. Volim se lijepo odjenuti, volim prošvrljati po buticima, volim kupiti nešto, ali nisam šopingholičarka. Ne pratim trendove, danas se ionako sve nosi i sve je u trendu, iako puno toga osobno ne bih odjenula. Jelena Veljača i Nevena Rendeli su zaista dvije lijepo odjevene mlade dame. Zabavila sam se na samoj dodjeli, a to bi moda i trebala biti - zabava.