GENERALOVA UNUKA

Elitni sport Lane Gadže Čermak

25.10.2014 u 09:10

Bionic
Reading

Unuka generala Čermaka, Lana Gadža Čermak često se može vidjeti na javnim događajima. No lijepoj Lani to nije glavni cilj. Ona već godinama živi u Londonu gdje je nedavno diplomirala psihologiju, ali na tome ne želi stati, nego je upisala i magisterij. Već neko vrijeme Lana je London zamijenila Zagrebom, gdje uživa uz prijatelje i obitelj te se bavi svojim omiljenim hobijem - jahanjem

Nedavno si proslavila rođendan uz svoje prijatelje, je li ti to bio jedan od dražih rođendana?
Svaki rođendan koji proslavim s ljudima koje volim i koji vole mene mi je drag, pošto sam zadnjih par rođendana slavila u Londonu nismo se nikako mogli okupiti u ovako velikom broju, a ovo okupljanje mi je zaista napunilo srce i jako sam se lijepo provela.

Studirala si u Londonu, jesi li gotova sa studijem?
Diplomirala sam nedavno psihologiju, ali nije to kraj mog studiranja.


Jesi li se zaljubila u London, sviđa li ti se život vani?
London je moj drugi dom, odrasla sam u tom gradu i zaljubljena sam u njega od prvog dana. Svestrasnost u Londonu je ono sto ga čini posebnim, za mene je taj grad centar svijeta.

Jesi li se vratila u Hrvatsku za stalno ili razmišljaš opet ići u Veliku Britaniju?
Nisam se vratila za stalno u Hrvatsku, ali sam si uzela malo vremena za sebe i za putovanja prije magisterija koji ću također pohađati u Londonu.

Žališ li što su mediji zainteresirani za tvoj privatni život?
Iskreno, nekad bi voljela da se uopće ne piše o meni, ali zbog određenih okolnosti, to je neizbježno pa se ne zamaram previše oko toga.

Zamjeraš li im nešto?
Nemam im što zamjeriti i nisam takav tip osobe.

Odmalena se baviš jahanjem; drži li te taj hobi u zenu?

Jahanje nije samo moj hobi, to je jedna velika ljubav u mom životu. Kad god uhvatim vremena, moji putovi vode prema jahačkom centru na Jarunu.


Jesi li zaljubljena?
Jesam.

Kako si provela ljeto?
Ljeto je bilo zaista burno, nisam se zadržala na jednom mjestu više od četiri dana. Većinu ljeta sam provela u Hrvatskoj, a za kraj sam otputovala u Španjolsku koja me oduševila.

Je li se zahuktala tvoja ideja s iznajmljivanjem dizajnerske odjeće?

Nažalost, taj moj projekt pokrenut je u krivo vrijeme. Imala sam na umu da je recesija i jako teška situacija u Hrvatskoj. Pošto sam borac i ne odustajem tako lako, počela s iznajmljivanjem dizajnerskih komada, ali se taj posao nedavno ugasio, što ne znači da jednog dana neću opet pokrenuti taj posao.

Voliš li izlaske?
Naravno da volim, mlada sam, puna života i veselja. Okružena sam ljudima koji su također takvi i onda svaki naš izlazak bude pun smijeha i dobre zabave.

Kakvi su ti planovi za zimu? Skijaš li?
Ove zime planiram jedan daleki put. Prvi put sam skijala prošle godine i moram priznati da mi se jako svidjelo. Vjerujem da ću ove godine odvojiti par dana da ponovo stanem na skije.