GODINA DANA BEZ NJE...

Dolores Lambaša i danas živi u srcima mnogih

23.10.2014 u 09:40

Bionic
Reading

Prije točno godinu dana glumica Dolores Lambaša izgubila je život u stravičnoj prometnoj nesreći - bila je suvozačica u automobilu koji je vozio Stojan Matavulj, njezin kolega koji je na autocesti A3 u ranim jutarnjim satima udario u vozilo ispred sebe

Iako su je mnogi doživljavali tek kao ljepoticu s naslovnica, fatalnu starletu koja voli starije muškarce preko kojih dolazi do filmskih uloga, Dolores Lambaša, kako je i sama svojedobno ustvrdila, često je bila neshvaćena. Gledanjem biografskog filma 'Naslovnica' postaje jasno da je i sama bila u unutrašnjem raskoraku između glumice u usponu i celebrity ljepotice. Kolege će pak za Dolores reći da je bila iznimno inteligentna i kreativna mlada žena pred kojom je bila velika karijera i život. Život koji je izgubila u dobi od samo 32 godine kobne noći 23. listopada 2013, kada je sjela u automobil s kolegom Stojanom Matavuljem, s kojim je tada glumila u seriji 'Ruža vjetrova'. Glumica je noć prije smrti uživala s prijateljima i kolegama u hotelu Dunav u Iloku, u kojem je imala i rezervirano noćenje. Ipak je odlučila krenuti za Zagreb sa Stojanom Matavuljem.

Nesreća se dogodila na autocesti A3 u ranim jutarnjim satima, kada je Stojan Matavulj upravljajući automobilom marke Nissan zbog nedovoljnog razmaka udario u vozilo ispred sebe, zbog čega su oba vozila sletjela s kolnika. Od lijepe glumice obitelj, brojni prijatelji i kolege, ali i Stojan Matavulj, oprostili su se na šibenskom gradskom groblju Kvanj. Unatoč neizmjernoj boli, njezini roditelji, otac Đino i majka Alma, oprostili su Matavulju. 'Stojan prolazi kroz pakao. Vozač sam već više od 35 godina i to se moglo uistinu dogoditi svakome, pa i meni. Nikad ne bih dopustio da se netko osudi za nešto što je napravio iz nehaja. Ne osuđujem Stojana jer on to nije htio učiniti. Automobili i motori u današnje su vrijeme postali najopasnija oružja', rekao je tada otac Đino.


Svi oni koji su je poznavali tada su rekli kako Dolores nije bila ono što su svi mislili o njoj. 'Dolores ću pamtiti po srdačnosti, otvorenosti, po pameti i po jakoj osobnosti. Ona je bila mlada osoba koja je tražila neki svoj put u životu. Voljela sam je jako i ona nije bila ono što su mnogi ljudi mislili o njoj', rekla je tada Mirela Brekalo za tportal. 'Bila je samosvojna, svojeglava, na jedan pozitivan način svoja', istaknuo je Vedran Mlikota, a s Dolores je glumio u filmu 'Vjeruj u anđele'.

'Radili smo zajedno 'Zakon ljubavi' i to mi je ostalo u sjećanju kao odlična suradnja. Dolores privatno bila je duhovita i zabavna osoba. Žao mi je što je njezin talent ostao u sjeni njezinog privatnog života, što je šteta jer je bila iznimno talentirana, kamera ju je jako voljela, a u Hrvatskoj nije bilo glumice njezina profila', istaknuo je tada producent Roman Majetić.

Dolores Lambaša, unatoč glumačkoj karijeri, medijske stupce punila je svojim ljubavnim pričama. Nije tajna to da je voljela starije muškarce - a nakon Ive Gregurevića i Frane Lasića, bila je u vezi s Dikanom Radeljakom - koji su joj uvijek bili velika podrška u njezinim poslovnim uspjesima.

Nastupila je u nizu televizijskih projekata poput 'Odmori se, zaslužio si', 'Dobre namjere', 'Zauvijek susjedi', 'Najbolje godine' i 'Ruža vjetrova', a od filmskih uloga pamtimo je po filmu 'Vjerujem u anđele'. Uloge je dobila i u filmovima 'Tumor' te 'Pravo čudo'.