BISERKA PETROVIĆ

'Sjećam se kako je meni Dražen čestitao 50. rođendan'

22.10.2014 u 12:46

Bionic
Reading

U intimnoj atmosferi zagrebačke galerije Velvet okupljeni su se uz Biserku Petrović prisjećali ponajboljeg hrvatskog košarkaša svih vremena, prerano preminulog Dražena Petrovića

Uz pjesmu Tedija Spalata 'Sve ću preživjet', koju je izvela mlada pjevačica uz gitaru, počela je večer uspomena, ponosa i sjećanja na sportsku legendu, a okupljeni nisu mogli suspregnuti suze.

Glumac Filip Šovagović i Haris Salčinović u prostoru Velveta ugostili su Biserku Petrović koja je svoj život posvetila čuvanju i prenošenju igračke baštine svog sina.


'Sjećam se kako je Dražen meni čestitao moj 50. rođendan. Nazvao me telefonom i rekao: 'Ne može svatko doživjeti pola stoljeća'', rekla je Biserka te sve prisutne osvojila svojom nevjerojatnom energijom.

Naime već godinama nesebično daje svoj doprinos u promoviranju hrvatske košarke, što vidi kao određenu dužnost prema Draženu, a zbog toga se obitelj Petrović uključila i u spas Cibone.

'Znate i sami koliko sam se trudila da zaživi njegov muzej, ali to nikako ne radim da promoviram sebe. Nisam mogla podnijeti to da na ulicama nije bilo koševa, da se naša djeca nemaju gdje igrati. Dražen je isto tako ulagao cijeloga sebe, više je dao nego dobio. To nas je ponukalo i na ovaj potez. Dvorana, muzej, trg, sve nosi njegovo ime… I sigurna sam da bi na našem mjestu napravio istu stvar. Samo sam se pitala što bi Dražen napravio i odlučila pomoći', rekla je Biserka, sinoć otkrivši i da piše knjigu o svom životu pod nazivom 'Četiri života jedne žene'.

'Bitno mi je da djeca znaju tko je bio Dražen jer će on zauvijek živjeti u toj djeci. Važno je da prenesemo djeci to da je Dražen prezentirao rad, a ne novac. Trenirao je po sedam sati dnevno, a uz to je bio pun ljubavi za druge. Ako je njegov prijatelj bio tužan, sve bi napravio da ga razveseli', kaže Biserka, a sinoć je otkrila i to da se brine o suprugu Joletu kojem je šest godina paralizirana lijeva strana tijela.

'Kako bih došla ovdje, s njim je ostao fizioterapeut', rekla je Biserka te je okupljenima premijerno pokazala strip 'Dječak' posvećen Draženu i najavila da će u subotu 25. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, povodom obilježavanja 50. rođendana Dražena Petrovića, Zagrebačka filharmonija održati koncert 'Mozart za košarkaškog Mozarta'.