NA SPLITSKOJ RIVI

Mirta Šurjak i Viktorija Rađa - ljepotice u akciji

06.10.2014 u 18:08

  • +25

Oživi me

Izvor: Promo fotografije / Autor: tportal

Bionic
Reading

Brojne osobe iz javnog života pokazale su veliko srce tijekom humanitarne akcije 'Oživi me' te su na splitskoj Rivi učile postupak oživljavanja, a ovoj su se akciji pridružile i Viktorija Rađa te Mirta Šurjak, zdušno i marljivo vježbajući

Proteklog vikenda je u Splitu i Zadru održano predstavljanje kampanje 'Oživi me' te su brojne poznate osobe i građani sudjelovali u edukaciji kojom im je omogućeno vježbanje postupaka oživljavanja na lutkama uz stručni nadzor.

Tako su se na Rivi u Splitu uz mnogobrojne građane educirali Petra Nižetić, Viktorija Rađa, Ivo Perkušić, Mirta Šurjak, Nikša Skelin, Zdeslav Vrdoljak i Jure Marelja. Dan nakon Splita, u nedjelju, edukacija je održana u Zadru, a podržali su je kapetan košarkaškog kluba Zadar, Ive Ivanov, i glumica Tamara Šoletić te su uz okupljene Zadrane na Forumu također  vježbali postupke oživljavanja.


Kampanja 'Oživi me' nacionalna je javnozdravstvena kampanja kojom se želi podići razina svijesti građana te educirati javnost o važnosti poznavanja jednostavnih postupaka oživljavanja osobe koja doživi srčani zastoj.