ZA ŠKOLARCE

Robert Knjaz snimio film o - alkoholu

30.09.2014 u 12:07

Bionic
Reading

Jučer su film Roberta Knjaza 'Razmisli - treba znati stati' premijerno pogledali viši razredi zagrebačke Osnovne škole Kajzerica

Edukativni film 'Razmisli – treba znati stati' zamišljen je kao nastavni materijal za edukaciju u sklopu zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama. Ovaj edukativni film o opasnostima maloljetničke zloupotrebe alkohola prikazan je u sklopu nacionalne kampanje 'Razmisli – treba znati stati' Zagrebačke pivovare, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.


'Film traje 17 minuta. U njemu je miks stručnjaka koji govore o zabrinjavajućim podacima i izjavama poznatih. Nije isto kada alkohol piju ljudi od 25, 35, 45 i 15 godina. Njima to utječe strašnije na psihu i mogu imati teže posljedice. Djeca alkohol doživljavaju kao sredstvo za hrabrost, za opuštanje, ali to baš i nije tako. Najbolji dio filma po meni je ispovijest jednog dečka koji se uspio izvući. On je imao hrabrosti ispričati svoju priču iz prve ruke, a počeo je piti u srednjoj školi. Film je nastao u suradnji sa Zagrebačkom pivovarom, a moći će se koristi kao pomoćno sredstvo u nastavi. Mislim da se ovih školaraca film dojmio, posebno potresna ispovijest osamnaestogodišnjaka', kazao je Knjaz u razgovoru za tportal i dodao da u filmu nije glavni glumac, nego samo redatelj.

Učenici i nastavnici upoznali su se sa zabrinjavajućim podacima i činjenicama koje su u filmu iznijeli stručnjaci u tom području, a jedan je od njih i podatak da se svake godine 400 mladih liječi u bolnicama zbog pretjeranog konzumiranja alkohola, što predstavlja sve veći problem u Hrvatskoj.

Robert Knjaz, osim ove hvalevrijedne edukativne akcije, radi na novoj robi.

'Radim na ljubavnom kung-fuu. Upravo to montiramo i slažemo', kaže Knjaz koji je uvijek rado viđeno lice na malim ekranima, a ovoga ljeta reprizirana su sva njegova djela, od 'Najvećih hrvatskih misterija' do 'Koledžice'.

'Volio bih da se sve to vidi na mom žiroračunu, ali ne vidi se', dodao je Knjaz.