GERMAINE GREER:

'Kate Middleton ne mora biti maternica, nego majka!'

29.09.2014 u 15:08

Bionic
Reading

'Vojvotkinja od Cambridgea je premršava, ima užasan posao i čitavo je vrijeme bila pod pritiskom da mora roditi drugo dijete', kaže Germaine Greer, australska spisateljica poznata kao jedna od najvećih ikona modernog feminizma

U razgovoru za European Newsweek Germaine Greer progovorila je o položaju i životu Kate Middleton. 'Ima užasan posao, ona je zapravo zadužena za Williama. Iscrpljena je i premršava. Nije trebala odmah ići na drugo dijete. Ona ne mora biti maternica, već majka. Nadam se da će nakon ovog poroda reći: 'Ok, sada je dosta!', oštro komentira kontroverzna Greer.


'Njezina jedina uloga je da bude majka, unatoč tome što je puno inteligentnija od ostatka kraljevske obitelji', smatra Greer, dodajući kako je Kate diplomirala na Sveučilištu St. Andrews te kako ima diplomu iz povijesti umjetnosti. Smatra da ne može spontano djelovati shodno svom obrazovanju, već je 'ugušena' u kraljevskoj obitelji. 'Cijela ta stvar je ludi anakronizam', smatra ova feministica.

Ovo nije prvi put da Greer snažnim izjavama analizira poznate žene i njihove funkcije. Imala je što za reći i o Michelle Obami te njezinim kćerima tijekom izborne noći.