TKO JE KRIV?

Kakva blamaža! Jet set vjenčanje u Dubrovniku ostavilo dugove

Bionic
Reading

'Vjenčanje godine' u Dubrovniku o kojem su svi mediji pompozno pisali izvještaje, pretvorilo se, čini se u 'blamažu godine', a sve zahvaljujući golemim dugovima koji su ostali prema tvrtkama koje su sudjelovale u organizaciji

Oštećeni vlasnici tvrtaka koje su radile kao podizvođači na vjenčanju održanom u lipnju u Dubrovniku, a među njima su Ivica Sliško, vlasnik tvrtke Sliško d.o.o. i Igor Dražić, vlasnik tvrtke Eldra d.o.o. za Dubrovački dnevnik progovorili su o dugovima nakon vjenčanja godine u Dubrovniku kada se vjenčao bračni par Fabiola Beracasa, bogata starleta, pokćerka milijardera Randolpha Appersona Hearsta, inače sina legendarnog izdavača Williama Randolpha Hearsta i uglađeni investicijski bankar Jason Beckman.

Problem je nastao nakon što je tvrtka Četiri D d.o.o. u vlasništvu Denisa Wohlfartha iz Zagreba ostala dužna brojnim podizvođačima, a iznosi dugova kako sada stvari stoje, penju se i do 500 tisuća kuna. Neki pak smatraju kako se ta tvrtka nije uspjela naplatiti od Amerikanaca. Kako piše DuList tvrtka Četiri D bila je zadužena za operativu i logistiku na vjenčanju, a nakon vjenčanja ostali su golemi dugovi prema zagrebačkim tvrtkama Eldra, Sliško d.o.o., Inki Dinki, Pro Lux rasvjeta, i dubrovačke tvrtka Pro event.


'Denis Wohlfarth mi je platio samo avans, a ostatak, dakle oko polovicu iznosa nije nikad. Nisu nam plaćeni ni dodatni troškovi koje smo imali. Riječ je o značajnom iznosu, ali ne bih u detalje o tome', rekao je za Dubrovački dnevnik Sliško, koji dodaje kako se vlasnik Četiri D javi 'tu i tamo' i da su se pokušali i dogovoriti s njime svi zajedno, ali bez uspjeha.

'Sad nas izbjegava. Znam ga cijeli život i nažalost nismo ni ugovor potpisali jer sam išao na povjerenje', rekao je Sliško te dodao kako mu je Wohlfarth rekao da mu Amerikanci nisu platili cijeli iznos.

Direktor tvrtke Eldra d.o.o koja se bavi iznajmljivanjem audio, video i rasvjetne opreme kaže kako su njemu ostali dužni oko 250.000 kuna. Osim spomenutih tvrtaka, navodno nisu plaćeni ni mnogi pojedinci, a koji su radili kao čuvari, čistačice i slično.