SKUPLJA NOVAC

Andreja Pejić želi snimiti film o sebi

13.09.2014 u 10:27

Bionic
Reading

Andreja Pejić pokrenula je 'kickstarter' kampanju za snimanje dokumentarca 'Andrej(a)', koji bi prikazao njen put od muškog modela, preko operacije promene spola, do pokušaja da se sada etablira kao ženski supermodel

'Nadam se da ću tim filmom potaknuti druge muškarce koji se osjećaju kao žena da se toga ne srame', kaže manekenka Andreja Pejić.
Na društvenoj mreži pokrenula je kampanju kojom želi skupiti više od milijun kuna za snimanje dokumentarca o svome životu.


Australski model podrijetlom iz Tuzle prije dva mjeseca promijenio je spol i postao Andreja. Majka Jadranka podržala ga je u tome.
'Želim podjeliti svoju priču sa svijetom jer smatram to svojom društvenom odgovornošću', rekla je Andreja. 'Nadam se da će time što sam otvorena o tome, ljudi to lakše prihvatiti. Uvijek sam sanjala o tome da budem djevojčica. Sjećam se kako sam se okretala u maminoj haljini zamišljajući da sam balerina.'

Stvari su se promjenile kada se Andreja s obitelji preselila u Australiju. S devet godina Andreja je shvatila poruku svog brata i prijatelja u školi i kako sama kaže, bilo je vrijeme da haljine i lutke ostavi po strani.