HUMANITARNA AKCIJA

Bez trunke šminke i u sportskom izdanju, Barbara Kolar blista

30.08.2014 u 14:57

  • +10

Humanitarna akcija za Gunju

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Radostan dječji smijeh, pozitivna energija i nada u bolje sutra slika su akcije 'Za Gunju - zato što volimo' Antene Zagreb. Najslušaniji zagrebački radio svoju već tradicionalnu akciju pod nazivom 'Za ljepši grad', ove godine usmjerio je na poplavom pogođena područja Slavonije

Antena je s partnerima HEP-om i Gradom Zagrebom odlučila pomoći stanovništvu poplavom pogođenog područja i s obzirom na broj djece, uređeni su igralište i park u Gunji.

'Taman kada je krenula akcija Za ljepši grad, dogodile su se poplave. Bilo je besmisleno nastaviti s akcijom u Zagrebu, pa smo odlučili taj novac prenamijeniti te urediti park i igralište za djecu u Gunji', izjavila je direktorica programa Antene Zagreb, Katarina Sučić i dodala: 'Danas je s nama dosta djece; ironija svega je što su tik do dječjeg parka postavljena 32 kontejnera za obitelji koje će se tamo doseliti, pa se nadamo da će im barem taj park, kad već ne mogu živjeti u svom domu, uljepšati i olakšati svakodnevicu.'

Park je potpuno uređen, postavljene su potpuno nove sprave, posađeno je drveće, bilje i trava.

'Bez obzira na to koliko sam imala naporan tjedan iza sebe, ne bih si mogla oprostiti da danas nisam ovdje da pomognem ovim ljudima. Ovdje vlada jedna pozitivna energija i osmijeh, s obzirom na to da svi znamo što su sve ljudi ovog kraja prošli', izjavila je glumica Ornela Vištica.

Anteninu akciju 'Za Gunju - zato što volimo' predvodili su DJ-i Antene Barbara Kolar, Zlata Muck, Luka Bulić, Kruno Belko i kolege s Narodnog radija Nives Čanović i Davor Dretar Drele. Uživo u program Antene Zagreb jutros se javio i Predsjednik RH dr. Ivo Josipović. Akciji su se odazvale i park uređivale i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske, poput Maje Posavec iz Detoura, pjevača Šime Jovanovca te glumaca Ornele Vištice, Branke Trlin, Hrvoja Kečkeša i Roberta Kurbaše. Djecu je razveselio i dolazak hrvatskog vaterpolskog reprezentativca i igrača HAVK Mladost Ivana Marcelića.

'Drago mi je što smo danas u Gunji i što sam ispred hrvatske vaterpolske reprezentacije mogao pomoći ovim dragim ljudima. Nadam se da će im ovo igralište i park barem malo uljepšati svakodnevicu. Ovo je strašna tragedija i podsjetnik da moramo biti jedni uz druge svakoga dana, pomagati i biti na raspolaganju drugima što više možemo', izjavio je vaterpolist Ivan Marcelić.