ESTRADNI RAT

Boytronic žestoko odgovorio Lani Klingor Mihić

21.08.2014 u 12:45

Bionic
Reading

Bivša pjevačica grupe ET, Lana Klingor Mihić, žestoko se obrušila na osnivača popularnog dance sastava Adonisa Ćulibrka Boytronica, a on je sada u priopćenju za medije uzvratio udarac

Lana Klingor Mihić nedavno se na svom profilu na Facebooku obrušila na Boytronica zbog toga što je on, kako je navela, već godinama gadi putem medija, a okidač joj je bio njezin spot za pjesmu 'Bit ću fer' na koji je montiran glas nove pjevačice ET-ja te mu je posvetila podulji post na svom profilu. 'Isprva nisam mislio komentirati navode dotične, ali zbog razmjera koje je ova priča poprimila u medijima primoran sam iznijeti činjenice koje u potpunosti opovrgavaju njezine navode u svrhu njezine, pretpostavljam, samopromocije, a s očitim ciljem diskreditiranja mene kao javne osobe', poručuje Boytronic u priopćenju za medije.

U svom statusu na Facebooku Lana je Boytronica optužila da je lobirao da se na radiopostajama pjesme koje je ona snimila u bendu puštaju s Katarininim vokalom. 'Što se tiče montaže Katarininog vokala na videobroj 'Bit ću fer', ovdje se zaista radi o nehotičnoj pogrešci u montaži studija s kojim ET godinama surađuje, a koji sam prije pet godina angažirao da mi sve ET-jeve spotove s analognih beta traka presnimi na DVD kako bismo ih mogli uploadati na ET-jev kanal na YouTubeu, ali ih i sačuvati u digitalnom obliku', objašnjava Boytronic te dodaje da u studiju nisu mogli znati da je na albumu verzija koju je ponovo snimila Katarina te da zaista nije imalo smisla da nakon raskida ugovora na album stavi jednu pjesmu s vokalom bivše pjevačice, a sve ostale s Katarinom.

Kada me 'dama' već optužuje za 'zavjeru protiv nje', onda je trebala odvojiti dvije minute vremena i vidjeti da je i ostalih pet spotova iz perioda naše suradnje na YouTubeu s njezinim vokalom.

Moja je jedina greška u tome što zaista nisam preslušao snimke nakon digitalizacije, već sam ih pustio na upload. Zaista ne gledam stare spotove grupe, a još manje slušam svoje skladbe. Nije mi palo na pamet da pregledavam stare materijale i na tom mom nehotičnom propustu se ispričavam svima koje je to duboko potreslo. No da sam takav kakvim sam okarakteriziran u njezinom postu, na našem kanalu ne bi nikada bio nijedan spot u kojemu se ona pojavljuje.

Laska mi njezina izjava 'ne dira me što si lobirao da se na radiopostajama pjesme KOJE SAM JA SNIMILA u bendu puštaju s Katarininim vokalom' jer bi to značilo da imam takvu moć, veću i od premijera i predsjednika, pa da vlasnici i urednici radiopostaja slušaju moje naredbe i prohtjeve, ali je ta izjava više nego licemjerna, jer je dotična snimila i izvodila pjesme koje je u originalu prije nje izvodila i snimila Vanna, a ona je čak i koautor tih pjesama', kaže Boytronic.

Boytronic priznaje kako je nedavno na jednom zagrebačkom radiju na pitanje novinara zašto je prekinuo suradnju s Lanom Klingor Mihić izjavio da je neprofesionalka, ne ulazeći u bilo kakve detalje o suradnji, te da iza toga stoji. 'Svatko tko se ne drži ugovora koji je potpisao te krši odredbe istog za mene je neprofesionalan i to je znak da je vrijeme da se otkaže suradnja. Sve izvan okvira ugovorenog ili dogovorenog za mene je neprofesionalno i s takvim ljudima ne želim imati poslovnu suradnju. Ako to njezinim 'damskim' vokabularom znači 'nadurena baba', onda to i jesam', kaže Boytronic.

'Pozivati se na zabranu izvođenja ET-jevih skladbi za mene ima itekako smisla, jer je to moje apsolutno pravo kao producenta i autora. Naime to je vrlo čest slučaj i stavak u ugovorima. Gotovo sve pjesme, snimke, spotovi, slike i sve ostalo vezano uz grupu ET je moje intelektualno vlasništvo. Dotična je punoljetna ušla u grupu i imala je dovoljno vremena proučiti ugovor, aneks ugovora, kao i raskid ugovora.

Ako je već okarakterizirala njezin (jedini) blistav pjevački period, a koji joj se dogodio u grupi ET, kao loš, s lošim 'poskočica' pjesmama, onda ne vidim nijedan razlog da ikada igdje izvodi pjesme grupe, tim više što ET nastavlja rad bez nje. Poslije raskida ugovora s njom okrenuo sam novu stranicu ET-ja s pjevačicom Katarinom Rautek, s kojom imam odličnu suradnju već devet godina i tri mjeseca, a što je čini ET-jevom pjevačicom s najduljim stažem u grupi', kaže Boytronic.

Priznaje i da je slučajem okolnosti raskid potpisan na šanku, ali samo iz razloga što je njoj i njemu, kako kaže, tako i u tom trenu, toga dana, odgovaralo. Navodi da je sasvim irelevantno to gdje je stavljen potpis na papir te pita: 'Kome se zbog toga moram opravdavati?'

'Razumijem njezin konstantan bijes sve ove godine, ali to je normalna reakcija kada nekom date otkaz iz grupe ili poduzeća. Sumnjam da bih kao neprofesionalac uspio održati grupu ET 27 godina te od benda osigurati lagodan život. O 'faking kompleksima' i ostalim uvredama, klevetama i insinuacijama ne želim trošiti ni riječi. Mislim da je njezin post više rekao o njoj samoj. Žalosno je i tužno to da se u jednoj zemlji PR agentica tako izražava i obraća javnosti te na osnovi toga dobije toliku medijsku pozornost. Zahvaljujem medijima koji su željeli čuti i prenijeti moju stranu priče, no Lana Klingor je za mene završeno poglavlje od trenutka kada je prestala biti članica grupe ET', zaključuje Boytronic.