PALE TEŠKE RIJEČI

Otvoreni rat Lane Klingor Mihić i Boytronica!

19.08.2014 u 13:46

Bionic
Reading

Bivša pjevačica grupe ET, Lana Klingor Mihić, žestoko se obrušila na osnivača tog popularnog dance sastava Adonisa Ćulibrka Boytronica jer je on, kako kaže, već godinama gadi putem medija, a okidač joj je bio njezin spot za pjesmu 'Bit ću fer' na koji je montiran glas nove pjevačice ET-ja

Devedesete godine prošlog stoljeća obilježila je era dance glazbe u Hrvatskoj koju je predvodio megapopularni Electro Team koji je 1987. osnovao Adonis Ćulibrk, poznatiji kao Boytronic. Zahvaljujući hitovima 'Tek je 12 sati', 'Da ti nisam bila dovoljna', 'Ja ti priznajem', ali i besprijekornom vokalu Vanne, osvojili su brojnu publiku, ali i kritiku. Ugrabili su i svoj prvi Porin. Najuspješniji domaći sastav polako je počeo gubiti na popularnosti 1988, kada su Vanna i Darko Juranović otišli iz benda. Biti vokal ET-ja u to je vrijeme bio san svakoj mladoj pjevačici. To se ostvarilo Andrei Čubrić te je dvije godine kasnije zamijenila Vannu, no s nemjerljivim uspjehom.

Tek s dolaskom Lane Klingor 2001. ET se vraća na vrhove top ljestvica, a s albumom 'Vision 5' dostigli su zlatnu nakladu. Problemi u raju započeli su kada se Lana nakon četiri godine odlučila na solo karijeru. Boytronic je tada preko noći u medije poslao priopćenje o prekidu suradnje. Iako je Lana svoj odlazak iz ET-ja navodno najavila godinu dana ranije, čini se da je Boytronic nije ozbiljno shvatio. Kada su trebali početi snimati novi album, Lani nije bilo jasno zašto to planira s njom kada je na odlasku. Njemu je tada pukao film te joj je predložio prijevremeni raskid ugovora, našao novu pjevačicu Katarinu Rautek i krenuo s njom u studio.

330013,343535,338683,314473
MEDIJSKA SVAĐA

Iako je od raskida suradnje prošlo više od deset godina, njihova medijska prepucavanja ne jenjavaju. Boytronic na svaki javni upit o Lani reagira burno te je naziva neprofesionalcem. Lana je pak deset godina šutjela o njihovom odnosu, ali nedavno joj je prekipjelo pa mu je putem Facebooka sasula sve što misli.

'Šutim punih 10 godina, ali sad mi je fakat dosta. Dakle dragi Adonis aka Boytronic, uopće me ne dira što si k'o seljak inzistirao da potpišemo raskid ugovora na šanku jer si glumio nadurenu babu, ne dira me što si mi zabranio da ikad javno izvedem bilo koju ET-jevu pjesmu, ne dira me što si lobirao da se na radiopostajama pjesme KOJE SAM JA SNIMILA u bendu puštaju s Katarininim vokalom, ali montirati Katarinin glas na MOJ video (za čiji sam spot JA dogovorila i aute - jer imaš faking kompleks da budeš k'o crnac iz Amerike - i plesače i styliste itd.) krajnje je jadno i, ako se ne varam, utuživo. Samo što sam ja malo veći čovjek od tebe pa mi ne pada na pamet povlačiti se po sudovima jer ti pokušavaš izbrisati da sam uopće ikad postojala u grupi. Čak me ni to ne dira, ali ajde malo za promjenu budi gospodin i prestani srati po meni, ako ni zbog čega onda zbog toga što sam ti guzicu (da ne kažem život) spašavala kad si imao bad period in life. Seronjo. I ne, neću tagirati službenu stranicu ET-ja iz poštovanja prema svim fanovima grupe jer ne trebaju baš svi saznati koliko si fake', napisala je Lana Klingor Mihić te dalje nije pristala komunicirati na tu temu jer, smatra, rekla je sve što je imala i nema namjeru više govoriti o Adonisu i njegovim potezima.

Dodaje kako ju je ovaj potez zabolio jer je nakon dugo vremena pogledala spot 'Bit ću fer' zbog sjećanja na nedavno preminulog prijatelja Hrvoja Rešetara, a on je plesao u njemu. Tada je shvatila da je montiran Katarinin glas na njezin video.

Kada smo nazvali Boytronica za komentar, ostao je zatečen i rekao kako ne zna točno što je Lana rekla na Facebooku. 'Ne znam o čemu se radi. Nisam montirao nikakve spotove. To je Lana Klingor, time sam vam sve rekao. Nemam ništa za dodati', kratko se osvrnuo.

'Bit ću fer'