'SRETNA SAM'

Andrej Pejić je postao - Andreja!

25.07.2014 u 15:24

Bionic
Reading

'Svi imamo jednaka prava i ne bismo trebali ocjenjivati jedni druge po tome kojeg smo spola', rekla je Andreja

Oduvijek je htio biti djevojka, odijevao se poput jedne, pa čak i nosi modne revije na kojima neki od najpoznatijih dizajnera pokazuju svoje najnovije kreacije za žene, a sada se 22-godišnjem Andreju Pejiću konačno ostvario san i to promjenom spola.


'Osjećam se dobro i sretna sam što sam promijenila spol. Oduvijek sam se osjećala kao žena, sad sam samo napravila i taj korak. Sad sam 100 posto ja', rekla je Andreja, kako se sad Andrej zove, u intervjuu za People.

Prije otprilike godinu i pol prvi se put sastala s liječnicima kako bi razgovarali o operaciji promjene spola. Znala je da to želi napraviti i pripremila se na to da će joj karijera neko vrijeme možda patiti.

'Prije nego su me uveli u operacijsku salu bila sam presretna, koliko god čovjek može biti sretan prije operacije. Oporavak je potrajao dosta dugo, a prošla su tri mjeseca dok se nisam osjećala kao ona stara ja', kaže Andreja.

Iako je sama odlučila govoriti o promjeni spola, kaže kako ne smatra da bi svaka osoba koja promijeni spol trebala i obavijestiti sve o tome. Što imamo među nogama, privatna je stvar, kaže.

O operaciji spola počela je razmišljati još kad je imala 13 godina. Otišla je u knjižnicu u Melbourneu, u kojem je živjela s obitelji, i počela guglati o tome.