STEFANY HOHNJEC:

'U Kini sam bila jako egzotična'

25.06.2014 u 08:22

Bionic
Reading

Nekadašnja ritmička gimnastičarka, a potom manekenka i fotomodel Stefany Hohnjec već neko vrijeme molitvom i vjerom u svom životu nalazi mir. Svjesna je da se sve događa s razlogom, a bez obzira na to što je prekinula šestogodišnju vezu s Tomislavom Perićem, nije izgubila vjeru u ljubav

Stefany Hohnjec vratila se početkom godine u Hrvatsku, nakon što je provela sedam mjeseci u Pekingu. 'U Kini mi je dugo trebalo da se prilagodim. Prvo na kulturu, hranu i način života. Zanimljivo mi je da tamo postoje liste na kojima čekaš da bi uopće dobio mogućnost da kupiš automobil, a ako dolaziš u Peking automobilom, moraš isti dan izaći van. No nakon sedam mjeseci sam uspjela u svemu tome. Najteže je jer skoro nitko ne govori engleski, a ako ne znaš njihovo pismo, teško da se igdje snaći bez komplikacija. No kako sam ja ambiciozna, krenula sam učiti kineski. Mogu reći da je jako teško, ali sam naučila nekoliko riječi i brojeve. U planu je bilo da ostanemo puno dulje, ali se plan izjalovio. Kad sam došla nazad, shvatila sam da je naše more i klima neprocjenjiva. Teško se bilo tamo naviknuti na smog, zime su jako hladne, a ljeta ekstremno vruća, a mora nigdje u blizini', rekla nam je Stefany koja je proživljavala emotivnu oluju jer je nakon šest godina prekinula vezu s Tomislavom Perićem.

Unatoč usponima i padovima, ostali su dobri. 'Mi smo ostali u konkretnim odnosima. U našoj vezi je bilo svega i svačega. Nismo prekinuli jer nismo imali više osjećaje jedno za drugo, nego zato što je bilo previše različitosti među nama koje se nisu mijenjale i nisu nikamo vodile. Od tada je prošlo nekoliko mjeseci i sada smo krenuli dalje, svatko svojim putem, iako nam nije bilo svejedno. Dugo smo bili zajedno. Bio je to pravi suživot, no tako smo odlučili', kaže Stefany kojoj je to u par mjeseci sjelo na svoje mjesto.

'Nisam se razočarala u ljubavi, iako sam patila. Još uvijek mislim da će prava ljubav doći u pravo vrijeme. Sve se događa s razlogom. Srest ću onoga pravoga, kad se tako bude posložilo i kad bude vrijeme', dodaje. Najteže od svega je to što je zbog povratka morala napustiti posao iz snova. 'Tamo sam bila trenerica u privatnoj sportskoj akademiji. Trenirala sam s djecom od tri, četiri, pet i šest godina. To je njihov tjelesni odgoj i jako ozbiljno sve shvaćaju iako su djeca. Kod njih je sve rad i disciplina odmalena. Tamo sam morala biti autoritet. Bio je to moj idealan posao. Oduševila sam se djecom, i morala sam biti jako disciplinirana. Kako sam stalno trenirala, tamo sam dovela liniju do savršenstva. Osim toga, bila sam totalno egzotična u Kini i to mi je bilo simpatično. Neki od njih su me znali zaustavljati te tražiti sliku sa mnom. To je zato što sam za njih jako visoka, još sam plavuša i bijele puti.' Nakon što je došla u Hrvatsku, Stefany pokušava naći svoj mir. 'Svi mi težimo nekom miru i punini, a ja sam svoj mir pronašla uz Boga. Isus me dotaknuo i živi u meni. To mi je vrlo bitno u životu i tek sad osjećam da sve polako dolazi na svoje mjesto', zaključuje Stefany.