PAUL MCCARTNEY:

'Zbog glasina o mojoj smrti mislilo se da sam varalica!'

27.08.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Član legendarnih Beatlesa otkriva da su ga zbog glasina koje su o njemu proširene još šezdesetih godina prošloga stoljeća neprestano provjeravali kako bi se ustvrdilo je li to zbilja on ili je riječ o varalici

Prije gotovo četrdeset godina proširila se priča o tome kako je 1966. godine sir Paul McCartny poginuo u prometnoj nesreći, što tobože dokazuje niz znakova na omotu albuma 'Abbey Road', prenosi The Telegraph.

'Najgore mi je bilo to što sam vidio kako ljudi bulje u mene pitajući se 'je li njegovo uho uvijek ovako izgledalo', kazao je šezdesetsedmogodišnji McCartney. Priča o sir Paulu, inače jedna od najposjećenijih na Googleu, proširila se u listopadu 1969. godine nakon što je jedan DJ iz Detroita izjavio da je bend kao zamjenu za poginulog McCartneya angažirao Williama Campbella.

Kao znamen da je on zaista mrtav uzima se slavna fotografija sa zebre na kojoj McCartney ne nosi cipele. Nadalje, položaj u kojem su snimljeni po toj teoriji zapravo predstavlja njegovu pogrebnu povorku, a na jednom od parkiranih automobila u pozadini razabire se registarska pločica '28IF', što je protumačeno da bi Paul imao 28 godina da je poživio do izlaska albuma.

'To je zaista bilo smiješno, ali i apsurdno. Bos sam bio jer sam skinuo sandale, a taj auto je bio slučajno parkiran iza nas. To je bilo ludo', izjavio je McCartney.