ZNA ŠTO ŽELI

Evo zašto Nataša Janjić Lokas često mijenja smartphone

23.04.2014 u 12:46

Bionic
Reading

Glumica Nataša Janjić Lokas razmjerno često mijenja smartphone nastojeći novi uređaj prilagoditi svojim željama i potrebama

Prilikom promjene pametnog telefona, drži se određenih smjernica s pomoću kojih može lakše odrediti kada je vrijeme da sadašnji uređaj pošalje u zasluženu mirovinu.

Evo smjernica kojih se Nataša drži kad nabavlja novi smartphone:

Radi li Vam smartphone kako treba? Uz telefoniranje i slanje SMS-ova, trebao bi glatko obavljati ako ne sve, onda barem one funkcije koje svakodnevno ili često koristite. Ako se to ne događa ili s time imate problema, vrijeme je ili za temeljito čišćenje i nadogradnju uređaja ili za zamjenu.

327815, 327243, 326277, 327187Stiže veća nadogradnja operativnog sustava
Svi veći proizvođači softvera redovno mijenjaju i nadograđuju svoje proizvode kako bi iskoristili napredak tehnologije i promjene na tržištu te uređajima dodali nove mogućnosti. Koliko god napredan bio, koliko god ga održavali u dobrom stanju, nakon nekog vremena hardver u pametnom telefonu više neće moći držati korak s tim promjenama. Zbog toga će raditi sve sporije i malo pomalo prestajati biti u stanju podržavati nove aplikacije. Ako to potraje dovoljno dugo, imat ćete tek nešto prenosiviji i mogućnostima bogatiji fiksni telefon u džepu.

Ne zadovoljava vaše potrebe

Recimo, shvatili ste kako puno fotografirate i snimate video, a kamera na mobitelu ne može izvesti ni pola onoga što ste zamislili. Ili, želite se spajati na mrežu 4G kako biste brže surfali, no vaš smartphone to ne podržava.

Ne odgovara vam operativni sustav koji uređaj koristi? Želite ga povezivati bežično putem NFC-a s drugim sličnim uređajima? Želite igrati naprednije igre, a postojeći hardver to ne podržava? Trebate mobitel otporan na vodu, prašinu, padove ili nešto drugo, ali vaš uređaj to nije? Potvrdan odgovor na ta i slična pitanja znak je kako trebate novi, napredniji uređaj.

Želite imati najnoviji uređaj

Želite li imati najbolji trenutačno dostupan hardver i softver, dvojbe nema - najjednostavniji način da to napravite je kupnja najnovijeg uređaja u klasi. Veliki proizvođači nove perjanice na tržište izbacuju u pravilnim razmacima, otprilike jednom godišnje. Naši operatori u svoju ponudu obično uvrste prilično brzo, a odnedavno nude i načine kako to lakše učiniti – posrijedi je inovativna usluga HOP Hrvatskog telekoma.

Istječe li vam ugovor? Telekom operateri često će pretplatnicima ponuditi nove uređaje po povoljnijim cijenama pristanu li na produljenje ugovora. To može biti dobra prilika za nabavu novog (ili barem novijeg) uređaja uz plaćanje niže cijene.