KOMENTAR PSIHOLOGINJE:

'Vlado i Ana prihvatili su razloge zbog kojih ne mogu dalje'

23.04.2014 u 09:42

Bionic
Reading

Unatoč tome što su već neko vrijeme u procesu razvoda braka, Ana Rucner i Vlado Kalember profesionalno su odradili show 'Zvijezde pjevaju', a njihov nam je odnos za tportal prokomentirala Doris Čuržik, diplomirana psihologinja i predsjednica Centra za psihološko usavršavanje u Zagrebu

Iako su prije samo mjesec dana u zajedničkim intervjuima za medije povodom showa 'Zvijezde pjevaju' davali izjave kako imaju skladan i sretan brak, odmah nakon ispadanja Ana Rucner i Vlado Kalember objavili su da se razvode. Diplomiranu psihologinju i terapeutkinju Doris Čuržik pitali smo kako je moguće da se tijekom showa apsolutno ništa nije dalo naslutiti.

'Ono što bih prvenstveno istaknula razlogom nedostataka nagovještaja za razvodom jest naše, prije svega, stereotipno poimanje toga kako bi neslaganje trebalo izgledati. To je prije svega potpomognuto nerijetko izrežiranim i potenciranim prikazima odnosa unutar različitih realitiy showova, sapunica te svakodnevnih medijskih napisa o odnosima poznatih, namijenjenih privlačenju pozornosti', objašnjava Čuržik i dodaje kako oni vjerojatno ne bi ni pristali sudjelovati u showu koji podrazumijeva sate suradnje kada ne bi bili vrhunski profesionalci i kada bi postojala mogućnost da gledatelji to primijete.

'Ukoliko bi zamislili da se radi o ljudima koji se toliko ne slažu da bi njihove nesuglasice bile uočljive čak i nama gledateljima, sumnjam da bi do sudjelovanja u showu koji podrazumijeva sate suradnje ispred i iza kamera zaista i došlo. Stoga to nije bilo ni moguće zamijetiti u pretjeranoj mjeri tijekom showa', smatra psihologinja.


Zanimalo nas je je li moguće da su emocionalno prebrodili onaj najteži dio kad su bili spremni za medije 'odraditi' i taj show? 'Očito je da su Vlado i Ana prije svega odlučili ostati profesionalci koji dobro odrađuju posao za koji su angažirani. S druge strane, moguće je da su oboje, više ili manje, odlučili prihvatiti razloge zbog kojih više nije bilo moguće nastaviti sretnim suživotom te se ponašati baš tako. Drugim riječima, ako se ne slažemo- ne znači da se moramo i mrziti', smatra psihologinja.


Ipak, nije nam bilo jasno zašto su prije samo mjesec dana Vlado i Ana imali potrebu prikazati brak idiličnim kad su već tada znali u kojem smjeru sve ide.

'Potreba za čuvanjem svoje intime i prikazivanjem slike skladnog odnosa može proizlaziti iz različite motivacije. Prije svega, radi zaštite djeteta, no i spoznaje o medijskoj hajci koju će takva vijest zasigurno unijeti u njihove živote. Prisjetimo se i sami – nitko od nas u takvim situacijama nije pretjerano sklon susjedima i poznanicima pojašnjavati zašto i kako, a kamoli tisućama drugih', objasnila nam je Doris Čuržik, diplomirana psihologinja i predsjednica Centra za psihološko usavršavanje u Zagrebu.