KRONOLOGIJA JEDNE LJUBAVI

Zavidjeli su im zbog bračne idile, a onda je uslijedio šok

21.04.2014 u 12:22

Bionic
Reading

Odnos Mirne Maras i Marija Valentića mnogima se činio idiličan te su bili jedan od rijetkih slavnih parova za koje smo mislili da će se i za 50 godina držati za ruke. I oni su vjerovali u to, ali život ih je demantirao

Spajali su ugodno s korisnim...

Njihova je ljubav započela 2005, kada je tjednik Globus izabrao Mirnu za najseksi Hrvaticu, a potom je u jednom intervjuu izjavila da joj je Mario, koji je 2003. ponio titulu Mistera Hrvatske, najseksi Hrvat. Nedugo zatim Mario je nabavio njezin broj i javio joj se. Bila je to ljubav na prvi pogled. Već idućeg ljeta zgodni je par otputovao na grčki Santorini na kojem su se i zaručili, a u kolovozu 2007. na romantičnom otočiću Sv. Marije u mljetskom Nacionalnom parku uplovili su u bračnu luku.

Na vječnu ljubav Mirna i Mario zavjetovali su se pred 30-ak najbližih prijatelja i rođaka te nastavili slaviti u obližnjem restoranu. Uzvanici su na otočić na mljetskom Velikom jezeru stigli malim brodom pjevajući uz pratnju harmonike. Mirna je blistala u laganoj bijeloj vjenčanici, a Mario je odjenuo ležernu kombinaciju bijelih hlača i tirkizne košulje kratkih rukava. Svoju su prvu bračnu noć proveli u apartmanu u Solinama, mjestašcu unutar Nacionalnog parka Mljet. Za svoj medeni mjesec odabrali su Tunis u kojem su uživali tjedan dana.

Godine 2009. postali su ponosni roditelji sinčića Nike, nakon čijeg se rođenja sve promijenilo i koji je njihov odnos učinio neraskidivim. 'Osjećala sam

se uistinu blaženo. Moja prva trudnoća ostat će mi u predivnom sjećanju i, usudila bih se reći, kao najljepše razdoblje u mom životu. Nisam mogla ni zamisliti da postoji tako snažna vrsta ljubavi kao što je ljubav prema djetetu', rekla je tada Mirna.


Mirna i Mario na većinu su društvenih događaja stizali zajedno, a s lica nisu skidali osmijehe. Mladi, lepršavi i zgodni, oduvijek su ostavljali dojam sretnog para kojemu su zbog naizgled idiličnog odnosa mnogi zavidjeli. Uživali su u ljubavi, proputovali cijelu Europu, a u trećem mjesecu Mirnine trudnoće uputili su se i na Kubu. U intervjuima su jasno davali do znanja da se jako paze i maze. 'Oduvijek volim sitna iznenađenja, ona koja se događaju bez posebna povoda. Kada se, na primjer, vrati iz dućana i donese mi omiljenu čokoladicu, lijepo je znati da je mislio na mene i donio ono što volim, ni s čim izazvan. To su ti mali znakovi pažnje koji mnogo znače', rekla je svojedobno Mirna.

Iako se sve činilo idilično, nakon osam godina ljubavi uslijedio je šok. Mirna Maras i Mario Valentić donijeli su odluku o razvodu sredinom prošle godine. Iako su 16. kolovoza 2013. trebali proslaviti šestu godišnjicu braka, Mirna i Mario sve su iznenadili priopćenjem koje su objavili u tjedniku Gloria.

'Istina je da se rastajemo nakon osam godina zajedničkog života. Naša je ljubav bila iskrena i donijela je veliki plod, našeg sina Niku, stoga ne žalimo ni za jednom sekundom naše veze. Uživali smo u lijepim i tugovali u tužnim trenucima, ali nažalost, unatoč iskrenim i dugotrajnim naporima, nismo pronašli način na koji bismo pomirili prvenstveno velike ljudske razlike među nama. Kraj našeg braka je veliki poraz, ali njegov kraj ne znači i kraj našeg prijateljstva koje će uvijek okruživati našeg sina Niku. U životu je ponekad potrebno donijeti i teške odluke, poput ovakve, i vrlo teško proživljavamo ovo teško razdoblje. Nadamo se da će mediji poštivati našu želju da je ovo prva i posljednja izjava vezana uz ovu temu, posebno zbog mira koji želimo osigurati našem maloljetnom sinu', napisali su.

Pred sam Božić Mario je dao intervju za Story u kojem je rekao kako su on i Mirna daleko od prijatelja. 'Mirnu i mene zauvijek će povezivati naš sin Niko. Ostali smo u korektnim odnosima, no daleko je to od prijateljstva. Sada smo Nikini roditelji, bivši supružnici, jedno drugome oslonac u novonastaloj situaciji, no ne i veliki prijatelji', rekao je tada. Unatoč tome što nisu funkcionirali kao supružnici, najvažnije je da i dalje jako dobro funkcioniraju kao roditelji petogodišnjeg dječaka koji će ih vječno vezati.