SVI JOJ ZAVIDE

Zrinka Cvitešić živi svoj san

15.04.2014 u 13:37

Bionic
Reading

Prvu ulogu ostvarila je još kao djevojčica u bajci 'Pepeljuga', no nekoliko godina kasnije pokazalo se da joj nije bila potrebna pomoć dobre vile da ostvari svoje ambicije. Zrinka Cvitešić je korak po korak, stepenicu po stepenicu, strpljivo i marljivo koračala prema uspjehu i samo zahvaljujući svom talentu i radu ovih dana živi svoj san

Zrinka Cvitešić ponosno je digla ruku u zrak u kojoj je čvrsto držala najprestižniju britansku kazališnu nagradu Olivier. Upravo je zahvaljujući ulozi u mjuziklu 'Once', kojom je osvojila i publiku i kritiku, nakon što je prošle godine dobila nagradu za najbolju debitanticu, a potom i najbolju glumicu u mjuziklu, sada osvojila najvažniju britansku nagradu.

Nakon što je 2002. završila Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu otvorile su joj se mnoge prilike koje je Zrinka itekako opravdala. Poslije nekoliko manjih uloga iste godine dobila je priliku za glavnu ulogu u filmu 'Konjanik' u kojem nije mogla proći nezapaženo, što zbog talenta, što zbog hrabre scene seksa u kojoj se pojavila gola. Zahvaljujući glavnoj ženskoj ulozi u filmu 'Što je muškarac bez brkova' 2005. osvojila je Zlatnu Arenu u Puli, a u Sarajevu nagradu za najbolju ulogu.


Osim na filmskom platnu, dokazala se na kazališnim daskama pa joj je godinu dana kasnije pripala nagrada Mila Dimitrijević za ulogu Irine u drami 'Tri sestre' Antona P. Čehova. Godine 2010. briljirala je u ulozi služavke Nicole u predstavi 'Građanin plemić' u režiji Krešimira Dolenčića u HNK-u te dobila nagradu Zlatni smijeh.

Čak četiri nagrade dobila je 2009. za ulogu u hvaljenoj bosanskoj drami 'Na putu' Jasmile Žbanić, a nije je zaobišla ni nominacija za Europsku filmsku nagradu za najbolju glumicu.

Nakon što je osvojila cijelu regiju Zrinka polako, ali sigurno osvaja i Europu. Sada je čeka osvajanje Amerike u kojoj će uskoro predstaviti mjuzikl 'Once'. Plakat kao najava već je osvanuo na njujorškom Times Squareu. I nećemo se iznenaditi ako nam Zrinka uskoro bude pozirala s kipićem najprestižnije američke kazališne nagrade Tony.