ANĐA MARIĆ ZA TPORTAL:

'Sada govorim o bolesti jer je najgore iza mene'

04.04.2014 u 09:49

Bionic
Reading

Lijepa pjevačica Anđa Marić nedavno je javno priznala da se bori s teškom bolešću koju je morala skrivati kako bi mogla nastaviti bitku za skrbništvo nad sinom

Nitko nije znao da imaš ozbiljnih zdravstvenih problema. Kako si reagirala kada si čula dijagnozu?
Kada sam čula dijagnozu, željela sam samo znati daju li mi šanse jedan na milijun da to nije to te da imam šanse za potpun oporavak. Kako taj odgovor nisam dobila, odlučila sam potražiti mjesto na kojem ću ga dobiti.


Kako se nosiš sa svime, jer oduševljavaš svojom energijom - gdje se puniš?
Ponekad sam još ljuta na sebe i nestrpljiva jer sam navikla biti vrlo brza i spretna. Nije lako, ali se stalno podsjećam da ima osoba kojima je puno gore i drago mi je zato što se to događa meni, a ne mom djetetu, jer ipak mislim da si najnemoćniji kada ti je bolesno dijete.

Imaš novu ljubav u životu; gdje ste se upoznali?

Ne volim govoriti o novim ljubavima jer se vrlo lako (pogotovo u mom slučaju) može dogoditi da sve padne u vodu. Prihvatila sam da su to moje karte i sretna sam dok traje!

U gostovanju u MasterChefu pokazala si se odličnom kuharicom, a za koga navijaš od preostalih kandidata?
I ja se oduševljavam poznatim osobama, kao i svi drugi. Bila sam fascinirana Nadinim izgledom, ona stvarno pršti energijom, Sanjinom ljepotom i Lukinim jako ukusnim morskim specijalitetima. Otkad sam vidjela njegov restoran u novinama, željela sam kušati kako kuha. Ostale natjecatelje na žalost nisam srela jer smo snimali u različitim terminima, a ja sam brzo ispala.

Kada će se tvoja knjiga 'Afra' naći na policama knjižara?
Knjiga 'Afra' bit će predstavljena 28. travnja na sajmu dječje književnosti Monte Librić u Puli, a odmah zatim i u drugim knjižarama koje prodaju program Lega-Lega.

Knjiga govori o samopouzdanju - smatraš li da se samopouzdanje može steći kroz život ili ga imamo ili ne?
Samopouzdanje je nešto što se uči od kuće, od roditelja. A svakako se može i naknadno naučiti, kada odgajaš sam sebe i rasteš. Samoodgoj je nešto što nikad ne prestaje.

Što si želiš u ovoj godini?

U ovoj si godini želim izlazak knjige u Sloveniji i povratak na glazbenu scenu. Puno radim na glasu i pjevanju i na pet baš divnih pjesama. Na hrvatskom jeziku. Presretna sam što ću opet pjevati.

Ugađaš li si više nakon ovog šoka?
Puno više se odmaram, jedem samo ono što me gradi, gotovo ne pijem alkohol, prestala sam pušiti... Pretpostavljam da se sada više njegujem, a ako nastavim ovako, i ako bude sreće, sa 70 ću rekreativno upisati balet. Htjela bih nešto raščistiti i poručiti: Ljudi, ja sam dobro. Sada govorim o svemu jer je najgore iza mene.

Pisanje ti je postalo zanimanje, a i svojevrsna terapija. Kada si shvatila da imaš talent za pero?
Pisala sam kolumne desetak godina za razne časopise i portale. Dječje knjige su me zainteresirale kada sam ih drugi put čitala svom sinu. Nadam se da će se djeci svidjeti moj stil pisanja i način razmišljanja.