Estrada ANNIE LENNOX:

'Crkva može jako naštetiti borbi protiv AIDS-a!'

  • Autor: M. M.
  • 19.8.2009 12:16:06
  • 19.8.2009 10:58:22

Annie Lennox, nekadašnja pjevačica grupe Eurythmics koja se posvetila borbi protiv ove sve raširenije bolesti, o toj je temi hrabro govorila u škotskome parlamentu

Annie je osudila i nedovoljno zalaganje mnogih svjetskih vlada da se spriječi širenje bolesti koja u Africi ima razarajuće posljedice. U zemljama poput Južnoafričke Republike više od 10% stanovništva živi s virusom HIV-a, a zaražena je i svaka treća trudnica.

Lennox posebno ljuti stav Crkve 'koja bi mogla bitno pridonijeti u borbi protiv bolesti te to djelomično i čini, no istovremeno i jako šteti, budući da papa prilikom posjeta Africi govori da se kondomi ne bi smjeli koristiti, a zna se da se AIDS prenosi spolnim putem', prenosi njezine riječi The Telegraph.

'Mislim da to nema nikakvog smisla', izjavila je pred parlamentom u govoru koji je trajao sat vremena i prilikom kojeg je nosila majicu na kojoj je pisalo 'HIV Positive', kako bi izrazila solidarnost s oboljelima. Danas je Annie Lennox sa svojim projektom SING među vodećim aktivistima u borbi protiv te bolesti, a na to ju je inspirrirao Nelson Mandela.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više