OSTALA JE ISTA

Sjećate li se kako je Tončica Čeljuska izgledala prije 20 godina?

02.04.2014 u 10:11

  • +24

Tončica Čeljuska nekad i danas

Izvor: Promo fotografije / Autor: tportal

Bionic
Reading

Tončica Čeljuska ove godine obilježava 20 godina rada na HRT-u na koji je stigla 1994. putem audicije. Za tportal se prisjetila svojih novinarskih početaka, a dvadesetogodišnji vremeplov u slikama pogledajte u našoj fotogaleriji

Novinarka Tončica Čeljuska ove godine obilježava 20 godina karijere na HRT-u. Tamo je stigla 1994. s diplomom Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Ova profesorica hrvatskog jezika i književnosti, koja ima i jednu odslušanu godinu ekonomije, otkrila je kako je to upisala misleći u budućnosti povezati turizam i ekonomiju. Ipak, već na prvoj godini se predomislila.

I sama se prisjetila kako je došla na HRT. 'Na audiciju se prijavilo 2500 ljudi, a primili su nas 250. Među ostalima, bili su tu i Nensi Brlek, Iva Gačić, Mirjana Hrga, Stipe Alfier, Željko Vela, Hrvoje Hrengek... Moj prvi prilog bio je o zagrebačkim javnim WC-ima za 'Zagrebačku panoramu', a radila sam ga s kolegom Željkom Velom. Na HRT-sam došla s Radija 101 gdje mi je urednik bio Željko Matić s kojim sam i danas u dobrim odnosima. Nakon 15 godina rada na HTV-u sam počela raditi 'Dnevnik'', rekla nam je Tončica.

Manje je poznato i kako je kraće vrijeme radila i vremensku prognozu, no kada je shvatila da to nema veze s novinarstvom, brzo je odustala. Na pitanje što joj je obilježilo karijeru, kaže: 'Teško je izdvajati. Bilo je dobrih i loših trenutaka, ali uvijek sam imala kontinuitet u radu.'


Osim što se u proteklih 20 godina dokazala kao jedna od vodećih HTV-ovih novinarki, nema sumnje kako i njezin dobar izgled ide u prilog činjenici što je jedno od omiljenih TV lica. Ipak, zbog lijepog se izgleda i plave kose često i sama borila s predrasudama, a to nam je i prokomentirala: 'Ja sam žena koja se voli lijepo odjenuti i volim lijepo izgledati. Tako je i na poslu, ali i u privatnom životu. Jednostavno sam tako odgojena, mama me je učila da budem uredna i dotjerana. No to nikada nije bio moj neki glavni adut. Naprotiv! Mislim čak da mi je to nekad i smetalo i nastojala sam da to stavim u drugi plan. Ali nešto što bi bila neka moja prednost na kraju ispadne moja mana. Morala sam doći u neke određene godine da bih postala ozbiljna za neke ozbiljne poslove. Dokle si god mlad i plav i žensko si, onda te ne shvaćaju previše ozbiljno. To je posljedica našeg patrijarhalnog poimanja ženske uloge. Nemam ništa protiv pametnih i kompetentnih muškaraca, ali nije u redu da se žena diskvalificira samo zato što je žensko. To moramo mijenjati', rekla je nedavno u intervjuu za tportal.