KRONOLOGIJA JEDNE LJUBAVI

Ostvarile su im se sve želje, a onda je život postao drama

31.03.2014 u 09:50

Bionic
Reading

Kada je 10. prosinca 2010. na svoj rođendan poželio da mu na proslavi pjeva Severina, Milan Popović želju si je i ostvario. Međutim, tada vjerojatno nije mogao ni slutiti kako će mu Severina nekoliko mjeseci kasnije postati najveća ljubav u životu, a zatim i najveća bol

Kemija među njima osjetila se odmah, na proslavi rođendana koju je on organizirao za 200-tinjak gostiju u restoranu na beogradskoj Adi Ciganliji. Zajedno su bili na dočeku nove godine u Crnoj Gori. Ostao je bez daha kad ju je vidio, a na zabavi je pazio na svaki detalj pa su sve hostese bile odjevene poput stjuardesa jer je veliki zaljubljenik u avione. Na kraju su se svi zalijevali šampanjcem.

Srpski kralj bakra, kako su ga prozvali mediji, svoju je karijeru počeo kao taksist u Švicarskoj gdje je živio s ocem Aleksandrom. Upravo u očevoj tvrtki, koja je poslovala s Rusima, krenuo je njegov poslovni uzlet. Već 1995. godine posao s metalima izvrsno napreduje, Milan kupuje jahte i avione, a djevojkama je postao sve zanimljiviji, kao i one njemu. Jedan od njemu bliskih izvora svojedobno je izjavio kako je radio tulume na kojima je u potocima tekao šampanjac, a kavijar se jeo velikom žlicom. Milan je postao miljenik moskovske elite, a na njegovim zabavama koje su posjećivali i brojni poznati održavale su se prave orgije.

I tulum povodom Milanova 45. rođendana na kojem mu je Seve pjevala bio je za pamćenje. Ubrzo su Milan i Severina otputovali na Floridu. Sve i da su htjeli, njihova ljubav nije mogla proći nezapaženo, jer ipak se na jednom mjestu izmjenjuju novac, ljepota, slava, estrada, jahte, avioni, milijuni. Svoju ljubavnu idilu nisu mogli skriti, a ubrzo je stigla najsretnija vijest.

U danima sreće...

'Trudna sam s muškarcem kojeg obožavam i koji me obasipa ljubavlju i pažnjom i mislim da nikada nisam bila sretnija. Milan i ja još ne razmišljamo o vjenčanju, živjet ćemo u Splitu', tim je riječima tada 39-godišnja pjevačica za Gloriju otkrila da čeka dijete sa srpskim biznismenom, 45-godišnjim Milanom Popovićem i da beba stiže u veljači. 'Rođena sam da budem žena i majka', izjavila je tijekom trudnoće.

'Severina je večeras rodila dječaka Aleksandra' objavio je 19. veljače njezin menadžer Tomislav Petrović koji je imao razloga za dvostruko slavlje, s obzirom da je i on rođen na taj dan. Dječak je na svijet, suprotno željama pjevačice, došao carskim rezom, a u trenutku rođenja Aleksandar Popović težio je 3200 grama i bio dugačak 52 centimetra.

I taman kada se očekivalo vjenčanje desetljeća, ljubav je iznenada pukla. Poslije brojnih nagađanja Severina je u listopadu 2012. za Gloriju priznala da ona i Milan Popović više nisu zajedno. Otkrila je i da joj je ta odluka bila najteža u životu, ali i da je do nje došlo nakon što Milan dva mjeseca nije vidio ni sina Aleksandra ni nju. Osim toga, nije joj odgovarao ni na poruke ni na pozive. Kad je pjevačica javno progovorila o njihovom prekidu, Milan je shvatio da je njihovoj ljubavi definitivno došao kraj. Navodno je zbog slomljenog srca otputovao u Ameriku.


Drugu šansu dali su si tijekom mjeseca ljubavi, već za Valentinovo koje su proveli zajedno, a zatim su privatnim avionom odletjeli u Zürich, gdje je Severina održala koncert u povodu Dana zaljubljenih. Uslijedio je i Aleksandrov prvi rođendan u povodu kojega je Milan donirao čak pola milijuna eura rodilištu. Ubrzo se oglasila i Severina. 'Volimo se. Zajedno smo. Naša ljubav nikad nije bila dovedena u pitanje', rekla je. Već tri mjeseca kasnije ponovno su počela šuškanja o prekidu koja su se dodatno zahuktala kada je Milan viđen na jahti na Hvaru sam, bez obitelji. Početkom kolovoza i Tomica Petrović potvrdio je kako par nije skupa od početka ljeta. Tada započinje medijski rat slavnog para i svakodnevna Milanova priopćenja medijima o kojima je nešto kasnije i sama pjevačica izjavila kako ju je bilo sram to čitati. U službenoj izjavi za medije Milan Popović ističe kako on i Severina nisu zajedno od sredine 2011. te traži zajedničko skrbništvo nad sinom Aleksandrom. Svoje izjave u medijima poput: 'Severina je zlato moje, sunce moje, duša i ljubav moja, sreća i tuga moja, moja posljednja i prva ljubav', opravdao je riječima kako je njoj važnija slika u medijima, nego ono što oni zaista imaju među sobom. Njihov odnos nazvao je prijateljskim.

Severina, Milan i Aleksandar na Baščaršiji

Samo šest mjeseci od javnih izljeva ljubavi, susreli su se na zagrebačkom Općinskom sudu jer je ona protiv njega podigla tužbu želeći potpuno skrbništvo te da Milan sina viđa isključivo u njezinoj prisutnosti. Milan je inzistirao na zajedničkom skrbništvu. Ipak, ovih je dana njihova drama završena, ali gorak okus ostaje. Severina je dobila potpuno skrbništvo, a Milan Popović može ga viđati dva puta mjesečno i odvesti ga izvan Hrvatske te plaćati 15 tisuća kuna mjesečno alimentacije. Severinina odvjetnica Jadranka Sloković najavila je žalbu jer osim što se ne slažu s odlukom suda jer dijete može ići i izvan Hrvatske na druženje s ocem, što, smatraju, nije dobro jer ne može biti bez majke po nekoliko dana, smatraju i da je 15.000 kuna mjesečno premalo u odnosu na financijsko stanje oca.

Tužna priča dvoje nekad zaljubljenih i sretnih ljudi pretvorila se u sapunicu u kojoj, poput neprijatelja, okreću glavu jedno od drugoga, komuniciraju preko medija i odvjetnika, a susreću se samo na sudu. Ipak, s obzirom da je riječ o dvoje zrelih ljudi, za vjerovati je da će i dalje biti dosljedni u svojim izjavama. 'S Milanom pamtim samo sretne dane', svojedobno nam je rekla Severina, a on je više puta izjavio kako je sreća njihova sina najvažnija na svijetu.