VELIKI SPEKTAKL

Globalni koncert u počast Michaelu Jacksonu 26. rujna u Beču

12.08.2009 u 19:00

Bionic
Reading

Globalni koncert u počast pokojnom Michaelu Jacksonu održat će se 26. rujna ispred dvorca Schoenbrunn u Beču, a njegov brat Jermaine uskoro će objaviti izvođače koji će nastupiti na koncertu, objavili su organizatori

Promotor toga događaja World Awards Media GmbH navodi da će Jermaine Jackson pojedinosti objaviti na konferenciji za novinare u Beču potkraj kolovoza.

U priopćenju se navodi da se 'ubrzano' radi na okupljanju najvećih svjetskih glazbenih zvijezda i izboru televizijske mreže koja će koncert uživo prenositi. Organizatori dodaju da je Beč pristao biti domaćin 'tog jedinstvenog događaja'.

Direktor tvrtke Georg Kindel rekao je u utorak da bi koncert trebao trajati tri sata, tijekom kojih bi desetak najvećih svjetskih izvođača trebalo otpjevati 15 do 20 Jacksonovih hitova.

Nastupit će na pozornici u obliku krune, koja će biti podignuta pred dvorcem Schoenbrunn. Procjenjuje se da bi u taj prostor moglo stati 90 tisuća gledatelja.

Jermaine Jackson izjavio je prošloga tjedna da je Beč odabran za takav koncert jer je njegov brat 'volio dvorce'.

Austrijski su mediji ranije javili da bi među izvođačima mogli biti U2, Madonna, Lionel Ritchie i Whitney Houston. Kindel to nije želio potvrditi.

Prodaja ulaznica će najvjerojatnije krenuti 20. kolovoza.