LEKCIJE IZ LATINSKOG

Nove mudrosti Ave Karabatić

11.02.2014 u 10:42

Bionic
Reading

Avu Karabatić dugo nismo čuli, ali ona je opet u elementu te prosipa svoje mudrosti

Ava Karabatić je u intervjuu za Exkluziv Tabloid rekla da je njezin idealan muškarac - Julije Cezar.

'Sjetim se kakav je on bio vojskovođa i šteta što takvih muškaraca nema danas. On je rođen, i od toga je naziv, rođen je na carski rez. Tako da je carski rez već tada postojao, znači prije nove ere.'

'Romantičan trenutak bi bio da mi pokloni žutu ružu boje citrusa, jer nije to nešto baš jednostavno. Čini se da je žuta ruža, ali to je boja citrusa.' Po mogućnosti, ako želite osvojiti njezino srce, Avi biste se trebali obratiti na latinskom. Ona će vam u tome i pomoći.


'Latinski se inače ne priča, on se inače piše, i kad uzimamo recept u apoteci, imamo sve na latinskom jeziku, to je malo lakše. Inače, u medicini se dosta koristilo, ali ovako, ako ćemo već nešto, kad se govori, osim nekih fraza koje svako može naučiti napamet, a to nije poanta, evo najosnovnije, i svatko će zapamtiti: Mihi nome est Ava. To je - moje ime je Ava. I sad, kad bismo išli pojedinačno, znači nome nominis je imenica, Ava je također imenica, mihi je dativ - u ovom slučaju je to dativ posvojni, a est je pomoćni glagol biti u 3. licu jednine', objasnila je.