SLAVNI O FRA LINIĆU

'Jako će nam faliti njegovi savjeti i ljubav'

07.12.2013 u 14:36

Bionic
Reading

Vijest o smrti patera Zvjezdana Linića rastužila je vjernike, među kojima i brojne domaće zvijezde koje su kod njega odlazile na duhovne obnove

Brojne domaće zvijezde proteklih su godina prošle duhovnu obnovu kod patera Zvjezdana Linića te od njega tražile savjete i riječi utjehe.

Među njima je pjevačica i voditeljica Sanja Doležal koju je, kako kaže, unatoč tome što se nekako kraj očekivao, vijest iznenadila i jako rastužila.

'Teško mi je jako. Bili smo bliski punih 25 godina. Krstio je moju djecu, vjenčao mene i supruga. Bio je jedan od rijetkih, svetac među nama', rekla je Doležal.

Patera Zvjezdana Linića prisjetila se i pjevačica Ivana Husar koja je također bila čest gost kuće susreta Tabor u Samoboru.

'Pater Zvjezdan bio je povezan s mojom obitelji sa svih strana. Imala sam čast da me vjenčao i krstio moju djecu. Bio je brižan i uvijek je imao za svakoga vremena. Svakom čovjeku koji bi ga sreo, pater Zvjezdan utisnuo bi se u srce. Iako se nismo viđali tako često, bio je vrlo prisutan u mome životu. Jako će nam faliti njegovi savjeti, on kao osoba i ljubav koju je imao za sve', rekla je Husar.

Poput Ivane, duhovnu obnovu kod patera Linića prošla je i njena sestra Marija Husar Rimac koja je upravo tamo upoznala svog supruga Vjekoslava Rimca.

Na svome Facebook profilu od fra Linića se oprostila i Vitomira Lončar.

'Otišao je fra Zvjezdan. Uvijek je bio uz našu malu obitelj kad god smobili potrebiti podrške. Duhovne obnove u Taboru davale su nam snagu kadsmo ju gubili... Krstio je Bugu i Ivicu, vjenčao Ivicu i mene, bio uznas. Uvijek. Kada je prije godinu i pol započela hajka na Malu scenu inašu obitelj napisao nam je pismo i pripremio nas na to da ćemo moratipodnijeti veliku žrtvu. Hvala, Zvjezdane, za svu Vašu ljubav. Počivajte umiru.', napisala je Lončar.

Među poznatima koji su odlazili k fra Liniću su i Nina Badrić, Simona Šajn te Marin Ivanković Stoka

Duhovna obnova