NOVA EMISIJA NA LOKALNOJ TV

Ovakva blamaža ni Avi Karabatić nije trebala

31.10.2013 u 11:56

Bionic
Reading

Taman kada smo se ponadali da nas nakon 'Big Brothera', 'Farmi' i sličnih reality formata u kojima dominira voajerizam, podilaženje publici i promicanje iskrivljenih vrijednosti ništa više ne može iznenaditi, Dubrovačka televizija nas je u tome demantirala vjerujući kako je Ava Karabatić odličan izbor za voditeljicu nove emisije radnog naziva 'Od A do Ž'

Nažalost, ono što je Ava prezentirala u 20-ak minuta sa svojim suvoditeljem Željkom Tutnjevićem posve je negledljivo. Iako je riječ o lokalnoj televiziji i kasnom terminu, sasvim je nejasno zbog čega su čelnici Dubrovačke televizije zaključili da je Ava kompetentna za vođenje emisije i s kojom je namjerom upravo njoj dodijeljena. Možda su očekivali da će to biti zabavna emisija s Avinim doskočicama, u što su vjerojatno polagali nade, no to se nije dogodilo.

Već od samog uvoda Ava je počela pričati besmislice i provocirati, no to nije bilo nimalo zabavno. 'Sad bi te najrađe prebila. Zato što svijet voli pobjednike i na tronu može biti samo jedan', kazala je Ava svom kolegi u neuspješnoj namjeri da zabavi gledatelje i najavi borilačku temu, dok on, pokazujući svoje mišiće, odvraća:'Vidi mišića što ih ima čiča!' Uslijedio je prilog prepun jeftinih seksi igrica, Avinog hihotanja i glupiranja s izjavama poput: 'Seljačino jedna glupa. Bahat je. Ja seljačine ne podnosim.'


Studentica Filozofskog fakulteta je u javnost dospjela isključivo zahvaljujući realiy showovima u kojima je zbog svoje brbljavosti, površnosti i nepromišljenosti postala predmet sveopće zafrkancije. Vjerojatno je Ava na temelju svoje 'verbalne slave' i dobila ovaj angažman u nadi da će i ovoga puta zabavljali gledateljstvo. Prisjetimo se samo njezinih izjava koje nam i danas, nakon što su svi realityji gotovi, svima izmame osmijehe: 'Puno pozdravljam roditelje, pogotovo mamu i tatu', 'Živimo zdravo. Špiro svaki dan meditira pola sata, a ja 30 minuta', 'Uvijek sam uključena u mobing. Imam pet mobilnih telefona', 'Srušila bih crkvu Svetog Donata u Zadru i sagradila još stariju', 'Voljela bih da mogu imati više samopouzdanja u druge ljude'… da ne nabrajamo dalje. To na trenutak može čak biti i zabavno u emisiji poput 'Farme', no što reći o televiziji koja si ruši kredibilitet promovirajući takve osobe i što je sljedeće što možemo očekivati?


Nema baš mnogo emisija od kojih se čovjek osjeća nelagodno i pomalo posramljeno kada ih gleda, ali ova je zasigurno jedna od njih. U prilogu koji se bavio borilačkim sportovima Ava i njezin suvoditelj više su puta zbijali 'šale' aludirajući na seks, a u jednom je trenutku Željko Tutnjević i demonstrirao 'kako se to radi' legavši na nju. Ne zna se samo ponižava li takva vulgarnost više gledatelje kojima je namijenjena ili samu voditeljicu.

Ova uzorna studentica talijanskog i latinskog jezika svojedobno se hvalila kako je osobno od Željka Keruma dobila stipendiju te kako joj je prosjek ocjena 4,9. Ako je tome zaista tako, zaista je teško shvatiti zašto Ava na ovaj način pokušava graditi karijeru. Naime, dojma smo da je svojim neuspjelim voditeljskim angažmanom lijepa starleta, umjesto da započne ozbiljnu karijeru u svijetu showbusinessa, zapravo potonula još korak dublje u svijet trasha. 

Da stvar bude još gora, nakon prve emisije, ovaj voditeljski dvojac već je pripremio nastavak u kojemu će pokazati svoj talent za glumu u parodiji 'Mora dubrovačka'.