NOVE NAJBOLJE GODINE

Život počinje u pedesetoj

21.07.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Da pedesete zasigurno više ne znače samo skoru mirovinu, bore i opuštanje kože te priželjkivanje unučadi, pokazuju i primjeri osoba iz javnog života koje upravo u tim godinama najviše uživaju, što se vidi i na njihovu izgledu. Prihvativši zrelost kao vrijeme ubiranja plodova mladosti, oni i nakon mladenačkih procvata postaju i ostaju na pijedestalima ljepote

Prema mišljenjima nekih stručnjaka, upravo aktualne generacije zrele dobi zaista mogu uživati u svim blagodatima suvremena života, ekonomskim, medicinskim i onima koje se tiču kvalitete svakodnevice. Iako s jedne strane čelični holivudski zakon nalaže da se mladoliki izgled što dulje očuva te takvi pokušaji katkad rezultiraju upravo suprotnim efektom, primjerice bizarnom utegnutošću lica, ipak postoje i one zvijezde koje se takvoj neprirodnoj tendenciji opiru, namjerno ili genetskom srećom.

Svejedno je li njihov mladalački izgled rezultat lagodna života, mlađahnih partnera koji im 'ne dopuštaju' starjeti, ili su s 'prevratničkim' pedesetima napokon shvatili da život ne treba biti vječna borba, njihova ljepota progovara višestruko, ujedinjujući u kolonama obožavatelja sve generacije oko vječnog kulte ljepote.

 

Glumila je i u 'Seksu i gradu'

CAROLE BOUQUET


Ova pedesetdvogodišnja francuska filmska i kazališna glumica proslavila se ulogom u kultnome filmu Luisa Buñuela 'Taj mračni predmet žudnje', bila je Bond djevojka te zaštitno lice parfema Chanel 5, što je tradicionalno čast koja pripadne samo pravim divama. No ona se ne libi reći da ipak tijelo žene od 50 nije isto kao i one od 30 godina, iako sama zazire od spomena estetske kirurgije u kontekstu uklanjanja znakova starenja te produljivanja umjetnog mladolikog izgleda. No naglašava da je lijepa strana zrele dobi to što sada ipak manje suza lije sjedeći na nekoj klupici iz tko zna kakvih razloga, jer su beskrajni sati samopropitkivanja i psihoanalize daleko iza nje.

Europska senzualnost
ISABELLE ADJANI

Također francuska glumica Adjani (54) kao da već godinama ne stari, a ne izgleda nakaradno mladoliko. Kao mlada glumica započela je karijeru u svjetski poznatom kazalištu Comédie Française, da bi se potom ipak posvetila filmskim ulogama, a surađivala je s velikim imenima poput Françoisa Truffauta. Svima nam je poznata iz filma o kraljici Margot, a inače glumi na čak tri svjetska jezika. Bila je u vezi s vrlo poznatim licima, Warrenom Beattyjem, Danielom Day-Lewisom te Jean-Michelom Jarreom, a snimila je i kultnu pjesmu 'Pull Marine' sa Sergeom Gainsbourgom.

Ona ne žudi za mlađim licem

SHARON STONE

Ovo je klasična filmska ljepotica plave kose, danas pedesetjednogodišnjakinja, koja jeveć gotovo dvadeset godina neosporan seks-simbol, otkad je vrlo uvjerljivoglumila u Verhoevenovu filmu 'Sirove strasti'. Ona je također odlučila zadržati izgled koji je u skladu s njezinim godinama pa se bore mogu vidjeti na njezinu licuunatoč tome što djeluje u vrlo okrutnome holivudskom okruženju. Osimfilmom, posljednjih se godina značajno angažirala na različitim poljimahumanitarnog rada, posebice oko pitanja mira na Bliskome istoku,siromaštva u Africi te globalne pošasti AIDS-a.

Šarm na klasičan način
GEORGE CLOONEY

Gospodin Martini, rođen 1961, nešto je kasnije došao na liste najseksi muškaraca svijeta, kada mu je kosa već bila prošarana sijedim vlasima. On definitivno spada u onu kategoriju muškaraca koji u naponu mladosti, s nekih 20 ili 30 godina nisu toliko zanimljivi, čak bi se moglo reći i mlačni, dok tek u zrelim godinama dobivaju ono nešto. Tako Clooney zasigurno spada u gardu klasično naočitih i šarmantnih glumaca, a zasigurno mu u tome pomaže činjenica da nije sklon izazivanju naročitih skandala te se ne može baš pohvaliti da je viđen u nekom izdanju neprikladnom za javnost. Budući da posjeduje vilu na talijanskome jezeru Como, duh i tijelo obnavlja u našem susjedstvu.

Uvijek diskretan osmijeh

KSENIJA PAJIĆ

Iako se ova kazališna, televizijska i filmska glumica možda nepravedno trpa u kategoriju pedesetogodišnjaka budući da joj je tek četrdeset i osam, hvalevrijedan je njezin svjež i nimalo umjetan izgled. Dok su neke dame u tim godinama sklone pokušaju pomlađivanja, ne samo radikalnim zahvatima, već i garderobom koja je potpuno neprikladna, Ksenija i duhom i tijelom odaje mir i sklad, a simpatičan i samozatajan uvijek prisutan osmijeh samo joj pomaže u zadržavanju mladenačke svježine.

Ovoga puta bez šminke
ANKICA DOBRIĆ

Ona upravo ove godine uplovljava u pedesete, bore ne sakriva, a svejedno se spominje na listama najseksi domaćih glumica. A svakako se čini da joj pomalo i godi takva pažnja, što je zaista u redu. Ankica je uvijek skockana, u potpeticama i našminkana, a to što joj se tu i tamo omakne pokoji modni gaf ne znači da i dalje ne bi trebala ustrajati u brizi za vlastiti izgled.

Bezvremen poput hita 'Malena'

VLADA DIVLJAN

Nekadašnji frontmen kultnog VIS-a Idoli, danas pedesetjednogodišnji Divljan, svoje je burne i mirnije rokerske godine dočekao i više nego dobro. Osim u Beogradu, živio je i u Australiji, a danas najviše boravi u Beču. On je i u mladosti bio vraški zgodan, a pedesete su mu očito naklonjene, budući da mu uopće ne manjka ženskih simpatija dok puni dvorane diljem bivše države.

Žene ga naprosto obožavaju
FRANO LASIĆ

Ovaj pedesetogodišnji glumac odmalena je živio u Dubrovniku, upijajući jedinstvenu umjetničku atmosferu tog mediteranskog podneblja. Strastveni jedriličar te glazbenik kratke, ali zapažene karijere, u životu se okruživao lijepim ženama, od kojih pamtimo Dinu Prelević, a trenutačno je u vezi s mlađahnom Dolores Lambašom, poznatom po južnjačkom temperamentu koji u kombinaciji s njezinim estetskim kvalitetama zasigurno svakome muškarcu pomaže u održavanju vitalnosti i mladolikog izgleda.

Slovi za najseksi djeda na Balkanu

GORAN BREGOVIĆ

Iako je prije više od trideset godina ušao u redovenajpoželjnijih glazbenika, Bregović nekim čudom izgleda gotovo jošbolje nego u danima svoje najveće slave s Bijelim dugmetom. Doduše,bliži je šezdesetoj nego pedesetoj te već ima i unuče, no njegovakarizma i seksipil pršte s pozornice kada god nastupa, a to je priličnočesto. Iza njega je buran život i bogata karijera, što mu uz laskavostarenje i dalje osigurava horde hipnotiziranih obožavateljica.Bregović se u najmanju ruku zaista dobro drži te se ne može reći daizgleda kao tipični pedesetdevetogodišnjak.