Estrada ALELUJA

Djevica Marija na naslovnici Playboya

  • Autor: tportal.hr
  • 13.12.2008 11:53:43
  • 13.12.2008 12:00:00

To je bila prva asocijacija Meksikanaca kada su vidjeli razgolićenu Mariju Florenciju Onori na naslovnici tamošnjeg izdanja

Negodovanje je bilo tim veće jer je ispod naslovne fotografije pisalo: 'Obožavamo te, Maria', a magazin se na kioscima pojavio svega nekoliko dana prije velikog meksičkog festivala posvećenog Isusovoj majci.

 

Naime, 1. prosinca u Meksiku počinje veliko hodočašće Djevici od Guadalupe, pa je razgolićena Maria s komadom plahte preko glave i grudi protumačena kao provokacija. Playboy Meksiko se potom službeno ispričao, a Raul Sayrols, izdavač tamošnjeg Playboya, izjavio je u službenoj isprici da fotografija ne predstavlja Djevicu Mariju niti ikoju drugu vjersku figuru te da nisu imali namjeru ikoga provocirati, nego su pokušali dočarati 'renesansno raspoloženje'.

 

Playboy Enterprises Inc., službeni izdavač sa sjedištem u Chicagu, također je izdao priopćenje u kojem se ograđuje od meksičkog izdanja, navodeći da je meksičko izdanje tiskano po licenci te da oni nisu odabrali naslovnu stranicu. Navedeno izdanje Playboya već je tiskano u 100.000 primjeraka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više