FORBESOVA LISTA

On je glumac s najvećom zaradom u Hollywoodu

17.07.2013 u 10:48

Bionic
Reading

Robert Downey Jr popeo se na prvo mjesto Forbesove ljestvice glumaca s najvećom zaradom

Tony Stark, njegov alter ego u filmu 'Iron Man', milijarder je i superheroj, no čini se da glumac Robert Downey Jr. kreće stopama svog lika. Četrdesetosmogodišnja zvijezda Downey Jr proglašen je holivudskim glumcem s najvećom zaradom u protekloj godini budući da je u razdoblju od lipnja 2012. do lipnja 2013. zaradio čak 75 milijuna dolara. Izračunao je to časopis Forbes koji piše kako je Downey Jr glumio u šest filmova koji su u proteklih godinu dana zaradili više od 500 milijuna dolara na kinoblagajnama diljem svijeta.

'Iron Man 3' i akcijski film 'Osvetnici' zaradili su više od milijardu dolara, a Forbes zaključuje kako će Downey ostati jedan od najbolje plaćenih glumaca Hollywooda sve dok je spreman zadržati odijelo Iron Mana.


Downeyju za vrat puše nova zvijezda Channing Tatum koji je zaradio oko 60 milijuna dolara. Najveći je dio priskrbio ulogom u hitu redatelja Stevena Soderbergha 'Magic Mike'.

Na trećem je mjestu za Oscar nominirani glumac Hugh Jackman čija je zarada procijenjena na 55 milijuna dolara. Najviše je zaradio od nastavka 'X-Mena'. Iako kao Jean Valjean u 'Jadnicima' nije osvojio Oscar, taj je mjuzikl također bio hit u kinima.

Nakon uspjeha s komedijom 'Ted', Mark Wahlberg na impresivnom je četvrtom mjestu sa zaradom od 52 milijuna dolara, a Dwayne Johnson je peti zahvaljujući uspjehu svog posljednjeg filma 'Brzi i žestoki 6'.

Leonardo DiCaprio
nalazi se na šestom mjestu Forbesove ljestvice sa zaradom od 39 milijuna dolara. Najveći dio toga dolazi od uloge Jaya Gatsbyja u filmu Baza Luhrmanna. Slijedi ga Adam Sandler sa zaradom od 37 milijuna dolara.

Iako je navršio 50 godina, megazvijezda Tom Cruise se i dalje sjajno drži. Sa zaradom od 35 milijuna dolara u prošlog godini nalazi se na osmom mjestu Forbesove ljestvice.

Denzel Washington zaradio je 33 milijuna dolara u uspješnoj godini u kojoj je zaslužio i nominaciju za Oscara.

Šezdesetjednogodišnji irski glumac Liam Neseon zaokružuje popis desetorice najvećih sa zaradom od 32 milijuna dolara, prenosi Mail Online.