IZ RUSIJE S LJUBAVLJU

Gimnastičarka ili špijunka - tko je kriv za Putinov razvod?

08.06.2013 u 17:23

  • +2

Tko je kriv za Putinov razvod?

Izvor: Sipa Press / Autor: Sipa

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegova supruga Ljudmila objavili su u četvrtak da je njihov brak gotov, a, kako tvrde, riječ je o zajedničkoj odluci. Međutim, vijest o razvodu ruskoga predsjednika ponovno je potaknula glasine o njegovoj navodnoj ljubavnici, bivšoj gimnastičarki Alini Kabajevoj

Već dulji niz godina ruskoga predsjednika Vladimira Putina nije se moglo vidjeti u društvu njegove supruge Ljudmile, a to je dodatno pojačalo šaputanja o krizi u njihovom braku. Početkom ove godine medije je obišla vijest kako nitko u Rusiji nije ni vidio ni znao da je Ljudmila sredinom siječnja proslavila svoj 55. rođendan. Čak je i njen suprug taj dan proveo u zagrljaju Depardieua.

Na internetu su se odmah pojavile glasine da Kadirov aludira na to da Putin ima drugu ženu. Njemačka tajna služba objavila je ranije da je Putin, dok je kao agent KGB-a boravio u Dresdenu, imao nekoliko ljubavnih afera. Njemački BND naveo je u svom izvještaju i da je aktualni ruski predsjednik bio 'ženskaroš koji tuče ženu'. A Putin čak nije proslavio ni Božić sa svojom suprugom, već je otišao na skijanje sa svojim prijateljem, ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim.

'Naš brak je završen. To je zajednička odluka. Svatko ima svoj život. Ljudmila Aleksandrovna i ja ostat ćemo zauvijek dobri prijatelji,' rekao je Putin novinarki TV postaje Rusija 24 nakon što je iz predsjedničke lože gledao balet u društvu supruge. 'Slažem se s Vladimirom Vladimirovičem. To je zbilja naša zajednička odluka. Kćeri su već velike, a mi se praktički ne viđamo', dodala je Ljudmila. Svi ruski kanali zabilježili su pojedinost da je predsjednik na balet 'Esmeraldua' stigao s vjenčanim prstenom na ruci, a izašao bez njega.

Tako javno obznanjivanje razvoda ruskoga predsjednika, unatoč tomu što je naglašeno kako je razvod rezultat zajedničkog dogovora, odmah je pokrenuo glasine da Putin ženu ostavlja zbog ljubavnice.

Putinu nisu pripisivali mnogo ljubavnica, no najčešće spominjano ime je ono Aline Kabajeve.

Nju i Putina prvi put su mediji počeli povezivati 2008. godine kada se spekuliralo kako Putin ostavlja ženu te se planira razvesti od Ljudmile.

Gimnastičarka, koja je proglašena i najljepšom sportašicom Rusije, postala i zastupnica Putinove Ujedinjene Rusije, a čak se tvrdilo da je rodila Putinu sina Dmitrija, nazvanog u čast premijera Medvedeva, te da živi u državnoj rezidenciji Bočarov Ručej kod Sočija. No, na bilo kakva pitanja o tome uvijek je tvrdila kako nema djece. Atraktivna gimnastičarka dobitnica je i olimpijskih medalja iz Atene i Sidneyja, a nakon ozljede 2007. prestala se baviti sportom i ušla u politiku.

Šuškalo se i kako je Putinu za oko zapela i Miss Moskve, senzualna Jana Lapikova koja danas, navodno, radi u njegovom uredu. No navodno je Jana u njegovoj blizini samo kako bi se smanjile priče o Alini.

Mediji su Putina svojevremeno povezivali i s ruskom špijunkom Annom Chapman. Neuspješnu, ali vrlo atraktivnu rusku špijunku Amerikanci razmijenili za nekoliko svojih obavještajaca.

S obzirom na brojna imena ljepotica s kojima se Putina povezivalo, mnogi sada navode kako najveća intriga nije samo  u Putinovom razvodu, već u pitanju koja dama će doći na Ljudmilino mjesto.

Vladimir i Ljudmila su bili u braku 30 godina, od 1983. Starija kći Marija rođena je 1985, a mlađa, Katarina, godinu dana kasnije. Putin ih rijetko spominje i nikada u javnosti nije iznosio detalje o njihovim životima.