JELENA VELJAČA:

Učinila bih sve, kao i Angelina, samo da ostanem živa

02.06.2013 u 14:53

Bionic
Reading

Spisateljica, producentica i glumica Jelena Veljača u novoj kolumni dala je podršku hrabrom činu Angeline Jolie koja je napravila dvostruku mastektomiju

‘Pa koja normalna žena sakati svoje tijelo ako nema razloga za to’, opisuje Jelena Veljača u svojoj kolumni Nedjeljnog jutarnjeg kako je čula različita mišljenja o dvostrukoj mastektomiji Angeline Jolie.

Dodaje da je njezina poslovna kolegica otišla toliko daleko i zaključiča da je Angelina sve to napravila samo zbog vječne ovisnosti o svojoj medijskoj slici.
Jelena, pak, priznaje da je slušajući obje strane ostala zbunjena i nije ni sama znala što misliti: ‘Ideja da se odlučim odrezati sise ako postoji ikakva mogućnost da se ne moram okrenuti tako agresivnoj metodi sprječavanja raka, užasavala me i moram priznati da sam se pitala ima li nešto autookrutno, nešto samokažnjavajuće...’

No nakon sjećanja na svoju izuzetno blisku osobu koja je izvadila maternicu i jajnike dok je Angelina bila još djevojčica i ponovnog razgovora s njom o postupku slavne glumice, Jelena je otkrila cijelu novu stranu priče koja se bavi pravom na kontrolu vlastitog tijela, na uzimanje onoga što nam odgovara i što nam tijelo pruža.

U svjetlu toga, Angelina Jolie sasvim je normalna žena koja preuzima kontrolu nad sobom i radi sve što može da spriječi zloćudnu bolest.

Veljača zaključuje da i ona spada u kategoriju žena koje bi učinile sve da ostanu žive, ali se nada da Angelinin postupak na kraju neće postati bizarna moda.