DIVA

Tereza Kesovija odbila poziv za Hollywood

31.05.2013 u 12:54

Bionic
Reading

'Dubrovnik je moja radost i moja bol. Kad se sjetim toga, sjetim se i svojih Konavala. I tada osjetim duboku bol, ali ne može čovjek imati sve', rekla je Tereza Kesovija na Narodnom radiju. Popularna pjevačica održala je koncert u Glazbenom showu Dalibora Petka kojim je obilježila više od pet desetljeća provedenih na sceni

'Sjećam je se kad je još kao mala curica nosila flautu kao štrucu kruha ispod ruke', rekao je dubrovački skladatelj Đelo Jusić, a makedonska pjevačica Kaliopi izjavila da danas ne bi bila takva pjevačica da njenoj generaciji Tereza nije pokazala primjer kako se to radi. 'Kad se prvi puta pojavila, ukočio sam se i samo slušao. Dobivao sam brojne nagrade, ali kad staneš s njom na pozornicu, to ti bude najveća nagrada. Takva se samo jednom rodi', rekao je Kemal Monteno koji ju je iznenadio svojim dolaskom u studio, baš kao i mladi pjevač Damir Kedžo.

'Kad me Tereza ishvalila na premijeri mjuzikla 'Crna kuća', to mi je bila jedna od najljepših večeri u životu. I danas se crvenim kad ona priča o meni, jer Tereza se uvijek slušala u našem domu', rekao je Kedžo.

'Dijeliti pozornicu s bezvremenskom divom je predivno iskustvo', rekla je Ksenija Erker koja je otkrila da je s Terezom izmijenila prvi e-mail u životu, a Pero Galić iz Opće opasnosti najavio je mogući duet te Terezu nazvao pravom rokericom. Javio se i poznati pijanist Branko Bulić Bula, otkrivši da je Tereza odbila poziv za Hollywood.

'Bili smo u Beirutu i kupali smo se na bazenu. Malo dalje filmska ekipa snimala je ženu koja se baca u bazen i nikako nisu mogli snimiti scenu. Došao je čovjek koji se predstavio kao asistent i ponudio može li Tereza zamijeniti glumicu Ann Margaret, kojoj je bila jako slična u to vrijeme. Tereza me poslala u vražju mater, kazavši da neće ona mijenjati tamo neku gusku u Hollywoodu', rekao je Bula i nasmijao Terezu koja mu je poručila da je on kriv što joj je propala filmska karijera. Ipak, pjevačicu je najviše raznježio poziv unuke Mile.

'Ona uvijek lijepo izgleda i ima lijepe riječi za sve. Odlična je baka, ali tek kad ju vidim na pozornici postanem svjesna tko je ona i što je sve napravila', rekla je Mila, što je pjevačici izmamilo suze.