SINEAD O'CONNOR:

'Papina ostavka je najbolje što je učinio'

13.02.2013 u 19:47

Bionic
Reading

Mnogi još nagađaju koji je 'stvarni' razlog preuranjena odlaska pape Benedicta XVI. s čela Katoličke crkve, a drugi, čini se, slave. Među njima je i pjevačica Sinead O'Connor

Irska pjevačica Sinead O'Connor komentirala je odlazak pape Benedicta XVI. u mirovinu.

'Čestitala bih papi Benedictu na njegovoj mudroj odluci da ode u mirovinu prije nego što se otkriju još gore stvari koje je skrivao. Drago mi je da je i sam u svojoj izjavi aludirao te mu poručujem kako Bog oprašta onima koji imaju snage priznati da su činili zlo', piše O'Connor na svojoj službenoj stranici

Službeno obrazloženje Vatikana je starost koja papi onemogućava da kvalitetno vrši svoju dužnost. Benedict XVI. prestat će biti papa 28. veljače.


Sinead O'Connor već je jednom ukazala da nema visoko mišljenje o papama, kada je tijekom gostovanja u emisiji 'Saturday Night Live' 1992. poderala fotografiju Ivana Pavla II. uz riječi 'Borite se protiv pravog neprijatelja'. Mnogi njezin postupak nisu dobro primili te su je i zbog njega javno osudili.

Pretpostavljamo kako O'Connor aludira na skandale vezane uz navodnih 4.000 američkih svećenika koji su optuženi za seksualno nasilje nad djecom u zadnjih 50 godina. Slavna pjevačica dodaje kako je čin Benedicta XVI. prvi korak prema rehabilitaciji Vatikana.

'Odlazak Benedicta XVI. u mirovinu najbolja je stvar koju je učinio tijekom svog papinstva. To Crkvi pruža šansu da pretvori svoju instituciju u nešto što stvarno zaslužuje biti dom Svetog duha', kazala je Sinead O'Connor.