DONATOR KOJI NE VIĐA SINA

Milan Popović kupio još dva inkubatora za bebe

01.11.2012 u 16:07

Bionic
Reading

Milan Popović u srijedu je sudjelovao pri uručenju nove opreme namijenjene Institutu za majku i dijete, čiji je najveći donator

Tri nova inkubatora, nabavljena tijekom 'Bitke za bebe' za potrebe najmlađih heroja na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta 'Dr. Vukan Čupić', isporučena su u srijedu prilikom posjeta predstavnika donatora i Fonda B92 ovoj ustanovi. Institutu je također uručen i novi neonatalni ventilator koji je kupljen donacijom švicarske kompanije Glencore International AG, kao drugi od ukupno četiri ventilatora koliko je doniranim novcem nabavljeno.

Kupnju dvaju novih inkubatora donacijom je omogućila Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), a jedan inkubator nabavljen je od donacije Milana Popovića.

U ime Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju, pločicu s imenom donatora na novu opremu zalijepili su gospodin Emrah Ustaomer, Milan Popović i predsjednik UO Fonda B92 Veran Matić koji je to učinio u ime kompanije Glencore International AG.

Milan Popović, koji je do sad najveći donator akcije s donacijama u vrijednosti od preko 400.000 eura, naglasio je da ostaje veoma privržen rješavanju problema institucija u kojima se rađaju novi životi i gdje se spašavaju životi najmlađih. Ujedno je pozvao sve koji to mogu da sudjeluju u akciji odlučivši dodatno donirati 30.000 eura za još dva inkubatora.