MRTVI I BOGATI

Iako je umrla, Elizabeth Taylor odlično zarađuje

25.10.2012 u 21:51

Bionic
Reading

Glumačka diva pretekla je Michaela Jacksona na popisu poznatih i slavnih koji nastavljaju zgrtati lovu, iako više nisu na ovome svijetu

Vrijednost imovine Liz Taylor dosegla je prošle godine 210 milijuna dolara (oko 1,2 milijarde kuna), mahom zbog prodaje njenog nakita, kostima i umjetničkih uradaka na dražbi.

Jackson je sa 145 milijuna dolara (oko 855,5 milijuna dolara) pao na drugo mjesto, dok treće drži neuništivi kralj rock'n'rolla Elvis Presley, sa 55 milijun dolara (oko 324,5 milijuna kuna).

Četvrti je majstor stripa Charles Schulz. Autor 'Peanutsa' zaradio je 37 milijuna dolara (oko 218,3 milijuna dolara). A peto mjesto pripalo je velikanu reggaea Bobu Marleyju, s ostvarenih 17 milijuna dolara (oko 100,3 milijuna kuna).

Da na vrhu popisa ne budu samo umjetnici pobrinuo se Albert Einstein, koji je podijelio sedmo mjesto s Marilyn Monroe. Oboje su zaradili po deset milijuna dolara (oko 59 milijuna kuna).

Osim aukcije, koja je donijela 184 milijuna dolara (gotovo 1,1 milijardu dolara), glumica koja je preminula prošle godine u 79. godini također je zaradila 75 milijuna dolara (oko 442,5 milijuna kuna) od prodaje parfema White Diamonds.

Ostatak novca pristigao je od prodaje imovine i filmova. Naime, nakon 'Kleopatre' Liz je počela uzimati deset posto vlasničkog udjela u svakom filmu koji je snimila.

Mada je Liz zasad je prva, no u Forbesu procjenjuju kako će se kralj popa iduće godine vratiti na tron, zahvaljujući stabilnim prihodima od glazbe i robe povezane s njegovim likom i djelom.

Cijeli popis pogledajte na Forbesovim stranicama