BIVŠI MENADŽER PROGOVORIO

Isplivali šokantni detalji o životu Britney Spears

19.10.2012 u 09:09

Bionic
Reading

Na sudu u Los Angelesu počeo je proces u kojem bivši menadžer Britney Spears traži ozbiljan dio zarade pop zvijezde, a u uvodnim je riječima njegov odvjetnik optužio pjevačicu da je bila ovisna o amfetaminima te da je obrijala glavu kako bi iz kose uklonila tragove droge

Britney Spears bila je ovisna o amfetaminima i uzela je 30 tableta prije nego što je odvedena na prisilno psihijatrijsko liječenje', izjavio je na sudu Joe Schleimer, odvjetnik bivšeg zvijezdinog menadžera Sama Lutfija. Ta je izjava na otvaranju sudske rasprave na Vrhovnom sudu u Los Angelesu odjeknula poput bombe, piše Mail Online.


Lutfi tuži Britney, njezinu majku Lynne i oca Jamieja za klevetu i raskid ugovora. 'Voljela je koristiti amfetamine. Sve je i pošlo po zlu zbog toga', izjavio je pred porotom odvjetnik tvrdeći da je njegov klijent žrtveno janje mentalnog sloma pjevačice koji se dogodio 2008. godine.

Prema pisanju stranice TMZ, Schleimer je poroti izjavio da je Spears imala recepte za amfetamine te da se predozirala njima. Luftijev odvjetnik kaže kako je menadžer savjetovao Britney da zbog nepripremljenosti i debljine ne nastupi na dodjeli MTV-jevih nagrada 2007. godine. No Britney ga nije htjela poslušati. Njezin je loš nastup tada bio oštro kritiziran u medijima. Schleimer je dodao da je Lutfi pokušavao pomoći pjevačici, ali je izgubio kontrolu u nizu događaja koji su doveli do njezine hospitalizacije.

Bivši menadžer traži dio njezine zarade tvrdeći da je dogovor bio da mu pripada 15 posto. Da bi potkrijepio svoje tvrdnje, odvjetnik menadžera pokazao je fotografije Britney obrijane glave, zatim onih iz 2007.  na kojima pjevačica kišobranom udara automobil, a cijeli taj period njenog života opisuje kao potpuni kaos.

Izjavio je da je Lutfi, čim ga je Britney angažirala kao menadžera, psima tragačima provjerio ima li u njezinoj kući droge te kako su psi pronašli amfetamine za koje Lutfi misli da su bili kristal meth. Porotnici vjerojatno neće imati prilike čuti obranu pjevačice, no sutkinja je nakon uvodnih riječi rekla odvjetniku da sve tvrdnje mora potkrijepiti dokazima.

Lutfi traži milijune dolara od Spears i njezine obitelji, tvrdeći da je u knjizi Lynne Spears 'Through the Storm: A Real Story of Fame and Family in a Tabloid World' lagala o njemu pišući da je drogirao i izolirao pop zvijezdu. Slučaj je kulminacija dugogodišnjih obračuna između Lutfija i obitelji Spears koja je izborila sudsku zabranu kojom se bivšem menadžeru brani da kontaktira s pjevačicom. Lutfi ih je tužio u veljači 2009, godinu dana nakon što je Spears hospitalizirana i stavljena pod skrbništvo kako bi preuzela kontrolu nad svojim zdravljem i financijama.

Na taj se potez njezin otac Jamie Spears odlučio nakon što je primijetio čudno ponašanje svoje kćeri, uključujući brijanje glave i druge bizarne incidente zbog kojih je Britney izgubila skrbništvo nad svoja dva sina koja ima iz braka s bivšim mužem Kevinom Federlineom.

Lutfi je tijekom tog burnog perioda bio stalno uz Britney, a njezini ga roditelji optužuju da joj je stavljao tablete u hranu. Tvrde i da je zvijezda financijski propala tijekom perioda s Luftijem. Iako on tvrdi da joj je pokušavao pomoći, njezini roditelji kažu da joj je on sakrivao mobitele i huškao paparazze na nju. On pak tvrdi da je Britney obrijala kosu kako se u njoj ne bi pronašli tragovi droge. Britney se sada pokušava profesionalno oporaviti i angažirana je kao sudac u showu 'X Factor'. Planira se uskoro udati za Jasona Trawicka.