ŠTO KAŽE HULJIĆ?

Poslušajte nevjerojatnu zborsku izvedbu Magazina

10.10.2012 u 14:42

Bionic
Reading

Hitovi Magazina nisu popularni samo u našoj regiji, jer su Huljića otkrili i Englezi

Note Huljićevih šire se poput epidemije. Tako je zbor Gurt Lush u Engleskoj na svom koncertu obradio pjesmu 'Dani su bez broja' grupe Magazin, ali s naglaskom na izvedbu Esme Redžepove, makedonske pjevačice romske glazbe.

Iako pjesma na prvu vuče na Bollywood, mora se pohvaliti entuzijazam hrabrih Engleza koji su skinuli pjesmu na hrvatskom s malo problema.

The Gurt Lush sastoji se od četiri manja zbora i ima preko 300 članova. Pjevaju gotovo sve, od duhovnih pjesama, gospela, engleskih narodnih pjesama do pjesama s našeg područja, klasičnih komada te popa i soula.

Izvedbu je za nas prokomentirao i sam Tonči Huljić.

'To nije prvi slučaj, jer već je neke hitove Magazina otpjevao zbor iz Nizozemske. Ne znam što ih je spopalo da te pjesme obrađuju zborovi. Čini se da je Balkan totalno u trendu, a njima je to vrlo egzotično. Ja sam očekivao da će se to dogoditi prije nekoliko godina, ali ipak je trend došao sada. Nije to nikakvo iznenađenje. Glazbenici koji pjevaju na korejskom ili brazilskom postaju slavni, pa zašto ne i oni koji pjevaju na hrvatskom. Jedino objašnjenje je da je Balkan trenutno u modi', rekao je Huljić