OBORIO JE S NOGU

Čime je Tom Cruise osvojio lijepu glumicu?

05.10.2012 u 10:10

Bionic
Reading

Novi film 'Jack Reacher' uskoro će pred gledatelje, a njegova glavna ženska zvijezda priča zanimljivu priču o trudničkom snimanju i Tomu Cruisu koji je sve vrijeme bio uz nju

Rosamund Pike priznala je da Tom Cruisa bio njezin zaštitnik dok su snimali novi triler – a još je pritom bila i trudna. 'Nije mogao biti veća podrška', izjavila je Rosamund, koja je na kraju snimanja filma Jack Reacher bila u petom mjesecu.

Njihova kemija na platnu pokazivala je da Cruise i Pike imaju dobar profesionalni odnos. 'Mnoge bi zvijezde rekle: Dovedite nekoga drugoga, ona je trudna. Takve se stvari redovito događaju u današnje doba', izjavila je ona za Daily Mail. 'Ne možete znati hoćete li imati jutarnje mučnine. Osjećala sam se kao da sam nosila tajnog slijepog putnika.' No, bivša Bondova djevojka kaže kako je partner bio čvrsto na njezinoj strani i nije htio da je zamijene.

Rosamund je sretno rodila ovog proljeća. Na setu snimanja je, kaže, čitala biografiju Lauren Bacall i ljubavnu priču u kojoj ona sreće budućeg muža Humphreya Bogarta, i to na snimanju filma 'Imati i nemati': 'Naravno da je sve ovo bilo potpuno drukčije, ali i dalje je to velika, karizmatična zvijezda koja se strašno brine – a Tom se brinuo na način koji nisam očekivala.'

Rosamund je snimila scene divlje potjere jurećim automobilima, s pištoljem na čelu – mnoštvo rubnih, teških scena. 'Nije ni čudo da je beba došla na svijet tako prestrašena', smije se ona. 'Ne čudi da je mislio da je svijet zastrašujuće mjesto. Došao je na svijet misleći: Hvala Bogu! Mislio sam da je svijet prepun ljudi s revolverima i jurećim autima.

Film je snimljen prema bestseleru Leea Childa 'Jedan pucanj', u kojem je glavni antijunak bivši vojni policajac Jack Reacher, samotnjak bez stalnog prebivališta koji putuje autobusima i nema mobilnog telefona. 'Ideja o takvom čovjeku me nervirala, ali i privlačila', komentira Rosamund.

Glavnog junaka nevino optuže da je ubio pet ljudi, a on to poriče. Kada ga pokušavaju uhititi, on prkosno odgovara 'Uhvatite Jacka Reachera!' I tu počinje pustolovina, u kojoj Reacher pokušava otkriti pozadinu ubojstava. U filmu se pojavljuje i legendarni njemački redatelj Werner Herzog, a Rosamund igra Helen Rodin, mudru odvjetnicu koja je isprva šokirana Reacherom: 'On je istinski pravičan, ali je odista nasilan – to je zanimljiva, opasna kombinacija.'

Kako bi postigao što veću uvjerljivost, redatelj filma Christopher McQuarrie tražio je od svojih glumaca da iznova odgledaju klasične ljubavne priče kao što su 'Njegova djevojka Petko' ili trilere kao što su 'Ozlgolašena' i 'Sjever sjeverozapad' Alfreda Hitchcocka.

Unatoč velikoj zaposlenosti, Rosamund provodi puno vremena sa svojim sinom. Ipak, ponovno snima, ovoga puta prvi od dva filma sa Simonom Peggom koji se zove 'Kraj svijeta' – o godišnjici mature koja okuplja stare prijatelje nakon dugog vremena. Sprema još jednu komediju s istim partnerom. Također, u filmu prema romanu Nicka Hormbyja 'Long Way Down' pojavljuje se u maloj ulozi voditeljice jutarnjeg programa, a zanimljiva je zato što je to njezin novi nastup s njezinim starim partnerom iz filma o Jamesu Bondu, Pierceom Brosnanom, s kojim je nastupila u ulozi koja ju je proslavila, u filmu 'Umri sljedeći dan'.