PING-PONG

Lana Banley odmjerila snage s Hoykom i Mariom Valentićem

30.09.2012 u 11:16

Bionic
Reading

Iskon je u suradnji s Andreom Bakulom, hrvatskom stolnotenisačicom koja trenutno igra u njemačkom klubu Schwabhausen, te portalom Novi milenij organizirao cjelodnevno druženje uz ping-pong u Arena centru

Profesionalni stolni tenis posjetiteljima su, uz Andreu Bakulu, demonstrirale i stolnotenisačice Mirela Đurak i Mateja Jeger, a u ping-pongu ogledali su se i Lana Banely, Mario Valentić i Damir Hoyka. Posjetitelji koji su uspjeli vratiti stolnotenisačicama servu i pobijediti ih 'vola oko stola' osvojili su vrijedne nagrade Iskona i VITA Sports Clubsa.

Organizatori i sudionici željeli su na ovaj način promovirati stolni tenis koji u Hrvatskoj profesionalno ili rekreativno igra više od 10.000 igrača. Stolni tenis je, s obzirom na tu činjenicu, jedan od najraširenijih sportova u zemlji, no nažalost danas ne toliko popularan kao neki drugi sportovi. Prednost stolnog tenisa je u tome što ga može igrati svatko bez obzira na dob, ne zahtijeva skupu opremu, kao ni posebnu fizičku pripremu, naravno, kada je riječ o rekreativnom igranju.

Stolni tenis potječe iz Engleske gdje se krajem 19. stoljeća počeo igrati kod kuće, u večernjim satima, kao zamjena za veliki tenis. Za igranje su se u počeku upotrebljavali različiti kućni predmeti, pa su tako kuhinjski stolovi nakon večere postajali stolovi za igranje, knjige mrežice, čepovi od šampanjca loptice, a razne kutije služile su kao reketi. Kako je sport postajao sve popularniji počeli su se izrađivati prvi reketi, a prvu celuloidnu lopticu izradio je Englez James Gibb 1901. Zbog zvuka udaranja loptice od reket i stol sport je dobio nadimak ping-pong.