Estrada TARIK FILIPOVIĆ:

'Strašno mi je, budim se i liježem s tom presudom'

Milijunski iznos odštete s kojom su suočeni Rene Bitorajac i Tarik Filipović nakon što je 2004. godine tijekom njihove predstave 'Magic act show' u Pazinskom pučkom otvorenom utočištu izbio požar zbog prskalice, podigao je puno medijske prašine. Nepravomoćnom presudom glumci moraju platiti četiri milijuna i dvjesto tisuća kuna

Koliko vrijedi jedna zavjesa i 30-ak stolica, je li riječ o nemaru ili nepravdi i jesu li krivi zato što su poznati, samo su neka od pitanja koje je Antonija Mandić postavila tijekom svoje emisije 'Studio 45'.

'Osuđeni smo i prije nego je počelo. Ovih osam godina bilo je strašno. Ja se budim i liježem s tim. Čekate neku presudu koja vam znači apsolutno oduzimanje svega što imate i još ste dužni. To je rubrika vjerovali ili ne', rekao je Tarik naglasivši kako je Pučko otvoreno učilište bilo dužno imati ispravno kazalište i dva vatrogasca. 'Vatrogasaca nije bilo, ispravno kazalište nije bilo i dogodilo se što se dogodilo', izjavio je vidno šokirani glumac i objasnio kako je vatra zahvatila samo zavjesu, a stolice su bile uništene kada su vodom gasili vatru.

'Vještak je procijenio kako je iznos štete 336 tisuća kuna, svi smo se složili i imamo papir na kojem piše kako je sva šteta namirena i nema daljnjih potraživanja. No, ubrzo je stigla nova tužba na nešto manje od tri milijuna kuna', kaže Tarik koji je istaknuo kako samo želi pravedno suđenje i upitao se kako je ovo uopće moguće.

'Vještak procjenjuje štetu, oni pristaju. Ako je šteta bila veća, a oni imaju policu na 12 milijuna kuna, zašto se nisu isplatili iz te kuće, a ako šteta nije veća, zašto nas tuže?' upitao se ogorčeni Tarik istaknuvši kako su im troškovi odvjetnika već dva milijuna kuna.

Odvjetnik Veljko Miljević istaknuo je kako to nema veze s pravom, već ima veze s elementarnom logikom.

'Ovo se ne bi smjelo dogoditi, ali nije isključeno da osiguranje nadoknadi jedan dio štete i da onaj koji je oštećen smatra da mu šteta nije nadoknađena u cijelosti i traži naknadu štete u redovnoj parnici', istaknuo je odvjetnik Veljko Miljević napomenuvši kako se ipak ne može dobiti više nego što iznosi šteta.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu Sonja Matijašić odbila je komentirati cijeli slučaj.
215841,212709,199133,197684
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više