OD GLUMICE DO LIFESTYLE GURUICE

Gwyneth Paltrow želi postati nova Oprah

17.05.2009 u 10:47

Bionic
Reading

Glumici Gwyneth Paltrow dosadilo je biti zaštitno lice kozmetičkih kuća. Spremna je za novu stepenicu u svojoj karijeri i želi postati 'lifestyle guru'

Glumica je raskinula milijun funti težak ugovor i suradnju s kozmetičkim gigantom Estee Lauder kako bi se mogla posvetiti svojem vlastitom lifestyle brandu Goop.com.

Milijunski ugovor bio je kruna njezine višegodišnje suradnje s kozmetičkom kućom koje je započela 2005. godine, kada je Gwyneth na mjestu zaštitnog lica Estee Lauder smijenila Elizabeth Hurley kao mlađa i svježija ljepotica.

'Ona sada želi proširiti svoj osobni utjecaj puno šire, kako bi postala novi 'lifestyle guru' poput Oprah Winfrey,' rekao je za Daily Mail izvor blizak glumici:

'Želi postati brand za sebe, a ugovor s kozmetičkom kućom sprečavao bi je u tome. Zato je raskid ugovora bio za nju prioritet.'

Glumičin suprug, pjevač grupe Coldplay, Chris Martin, podržava je u potpunosti u toj odluci jer smatra da bi joj odmor dobro došao:

'Chris ju je potaknuo i podržao u tome da prekine neke svoje aranžmane i da se radije usmjeri na neke vlastite projekte. Gwyneth ne želi biti jedna od onih žena koje ovise o svom ugovoru za kozmetičku kuću do svoje pedesete samo kako bi imale pažnju javnosti. Za nju je to patetično.'

Goop je Gwyneth zamislila kao veliko poslovno carstvo u sklopu kojeg će svake godine izdavati knjigu s lifestyle temama kao što su zdrava prehrana, šminka, stajling i slično, o čemu je već pisala na svojim web stranicama Goop.com. Za iduću godinu planira tako i kuharicu temeljenu na svojim obiteljskim receptima.