TARIK FILIPOVIĆ O ODGOJU:

'Nismo od onih koji već planiraju Cambridge'

05.09.2012 u 08:35

Bionic
Reading

Nakon što su se Lejla i Tarik Filipović sa svoja dva sina vratili s odmora, svoj će raspored ponovno podrediti školskim obavezama devetogodišnjeg sina Dine i četverogodišnjeg Armana

Tarik Filipović za Gloriju je ispričao kako odgaja sinove te kako se nosi sa školskim obavezama.

'Dinu još uvijek vozim u školu jer automobili ovdje brzo voze, a nema nogostupa. No kad je riječ o pomoći oko domaćih zadaća, supruga ima glavnu riječ, a ja sam samo ispomoć za matematiku i hrvatski', objasnio je podjelu poslova.

Istaknuo je kako život planiraju prema nastavi, vrtiću i treninzima sinova, no ne gaje nikakve karijerne planove za svoje potomstvo.

'Dino je još uvijek sav u igri. Ponekad želi biti glumac i voditelj kao tata, ali nogomet je još uvijek u prvom planu. Treba djetetu dati mogućnost da se iskaže u onom što mu najbolje ide, kao što su meni omogućili moji roditelji. Pokušavamo djecu usmjeriti na stjecanje znanja za vlastite potrebe, a ne za ocjenu. Nismo od onih koji već u prvom osnovne planiraju Cambridge', jasan je Filipović.

Svojih se školskih dana ne sjeća s prevelikom srećom. 'Nikad se ne bih vratio u školu jer sam je prilično traumatično shvaćao. Redovito bih spavao loše s nedjelje na ponedjeljak. Nisam bio dovoljno opušten, a razlog je vjerojatno ležao u tome što sam bio kampanjac. Tek sam na Akademiji počeo raditi ono što volim', zaključio je.