SCIJENTOLOŠKI NATJEČAJ

Tom Cruise komentirao bizarnu audiciju za suprugu

04.09.2012 u 10:13

Bionic
Reading

Jesu li se visoki predstavnici Scijentološke crkve doista angažirali u potrazi za suprugom svog najpoznatijeg člana – Tom Cruise demantira, a navodna pobjednica natječaja neizravno potvrđuje

Tom Cruise demantirao je navode da su scijentolozi testirali desetke djevojaka prije nego što se oženio s Katie Holmes. Njegovi predstavnici za tisak objavili su priopćenje u kojem se zaključuje da su takve tvrdnje 'laž usmjerena na bolju prodaju magazina'.

Odnosi se to na tekst u najnovijem broju Vanity Faira, u kojem se tvrdi da je tajanstvena religijska skupina organizirala široku audiciju kako bi se Cruiseu pronašla partnerica. Mnoge djevojke bile su testirane i analizirane kako bi se utvrdilo mogu li biti prijetnja Crkvi ili njezinu najpoznatijem članu.

Tu se tvrdi da Katie Holmes nije bila prvi odabir – Crkva se zauzimala za mladu glumicu koja je bila pripadnica njihove zajednice, ali nije iskazivala poštovanje prema crkvenim autoritetima.

Potraga za budućom gospođom Cruise počela je navodno još 2004, nakon što je glumac okončao veze s prijašnjim partnericama, Nicole Kidman i Penelope Cruz. Mozak cijele akcije navodno je bila Shelly Miscavige, supruga jednog od prvih ljudi Crkve Davida Miscavigea.

Po njezinoj ideji, napravila se velika audicija i intervjui za niz mladih glumica koje su se priklonile scijentologiji, uz obrazloženje da je to test kojom se traže voditeljice za neko snimanje. No, kandidatkinje su tada morale odgovarati na neočekivana pitanja, poput: 'Što mislite o Tomu Cruiseu?'

Među razmatranim djevojkama nije bila Katie Holmes, budući da je članicom Crkve postala tek nakon što je stupila u vezu s Cruiseom. Favorit gospođe Miscavige bila je 24-godišnja Nazanin Boniadi, engleska glumica iranskog porijekla. Njoj su priopćili da je odabrana za 'vrlo važnu misiju' i naložili joj da raskine vezu s tadašnjim dečkom.
Kada su je dopremili u New York i kada je dobila poziv na večeru s Tomom Cruiseom u mondeni restoran Nobu, počela je sumnjati da iza svega stoji neka namještaljka. Ipak, nakon večere pošli su na klizanje, gdje je jedno od najpoznatijih klizališta na svijetu, ono u Rockefeller Centru, bilo zatvoreno samo za njih, a zatim su navodno proveli noć zajedno.

Odabranica za slavnog glumca trebala je odgovarati strogo propisanim, često bizarnim kriterijima: jedan je da nikada nije sudjelovala u seksu utroje. No, plan se nije ostvario iz banalnog razloga – odabranici se Tom Cruise jednostavno nije dovoljno sviđao. A čini se da se i on brzo zasitio jer nakon tri mjeseca veze zamolio ju je da iseli iz njegove rezidencije. Njihov se odnos održavao u strogoj tajnosti. Prema navodima Vanity Faira, koje prenosi Daily Mail, mlada je glumica bila kažnjena fizičkim radom jer je prijateljima priznala s kime je u vezi.

Predstavnici Scijentološke crkve odbacili su sve ove navode i opovrgli priču o potrazi za partnericom.