POZNATI BRKONJE

Čiji vas brk najviše baca u trans?

30.08.2012 u 10:55

Bionic
Reading

Muškarci s brkovima vraćaju se u modu, a za to su najviše zaslužni mnogobrojni uspješni brkonje koji se nisu odrekli tog modnog dodatka ni zbog ovogodišnjeg iznimnog toplinskog udara

Iako su neki slavni Hrvati već godinama vjerni tom štedljivom i prirodnom ukrašavanju svog lica, nedavno smo primijetili da se trend brkova širi poput kakve ozbiljne modne epidemije.

Očito su mnogi shvatili kako su s brčinama na licu stvarno opasniji muškarci te da ih svi shvaćaju daleko ozbiljnije.

Mnogi su tako ostali iznenađeni kad su bogati brkovi a la Mišo Kovač osvanuli u Informativnom programu HRT-a. Za to je zaslužan glavom i brkom mladi radijski voditelj Domagoj Ferenčić, koji je viteški i bez treme prvi put zasjeo pred televizijske kamere. Iako Domagoj, nažalost, više neće voditi Vijesti na engleskom zbog završetka ljetne sezone, njegov će presedan zauvijek ostati upisan u modernoj povijesti televizije.

Trend uljepšavanja brkovima slijedio je i jedan od najzgodnijih reprezentativaca Vedran Ćorluka, koji je otišavši u Lokomotiv odlučio uzgojiti brkove a la Clarke Gable kako bi ga suigrači i nova djevojka doživljavali još fatalnije. Trik je očito upalio jer Franka je već upoznala i Vedranove roditelje koji su je objeručke primili u obitelj, a Vedran igra u Rusiji poput nagibnog vlaka.

Naši rukometaši već neko vrijeme gaje alfa muževni look. Na Olimpijadi u Londonu Zlatko Horvat je tako s krila zabijao i nemoguće jer se s brkovima svakako lakše prolazi suparnička obrana, a svaki korak u igri shvaća se dvostruko ozbiljnije.

Inače, da ne bi bilo zabune, samo je jedan car, sulejman, kralj i alfa mužjak na estradi. To je u jednom Mate Mišo Kovač, čiji su brkovi, osim ruke u zraku, njegov zaštitni znak. Njegove pjesme pogađaju u sridu bez obzira koji je dan u tjednu, no Hrvatska i cijela regija osim njegovih pjesama bezuvjetno ljube i njegov televizičan brk.

Prvi brk Istre Elio Pisak ne odustaje od svog imidža. Zašto bi uopće i pomišljao na to kad je njime stekao titulu koju mu nitko ne može osporiti. Elio je mnoge simpatije osvojio kad se pojavio u šouu 'Farma', a u karijeri je surađivao s poznatim skladateljima poput Đorđa Novkovića, Rajka Dujmića i Zrinka Tutića. Prvi put Elio je stao na pozornicu sa samo pet godina, kada je pjevao pjesmu svojoj majci, a tada, pogodili ste, nije imao brkove.

Zlatni trener Ratko Rudić svojim nepobjedivim taktikama zasjeo je na tron koji je dodatno učvrstio na Olimpijadi u Londonu. Njegov osmijeh ispod gustih brčina stvarno je zarazan, a dobroćudni Ratko svoje je momke isklesao u strojeve kojima rijetko tko može priprijetiti.

Olimpijadu u Pekingu 'barakude' su htjele obilježiti uzgojenim brkovima koji su im trebali donijeti sreću. Izgubivši od Crne Gore, vaterpolisti su ispali iz natjecanja u četvrtfinalu, no sudbina im se ipak nasmiješila kad su u Londonu postali zlatni. Sve se vraća, sve se plaća…

Dječački izgled Niko Kranjčar je jedno vrijeme mudro kamuflirao brkom. Zgodni reprezentativac sada je u Dinamo Kijevu i očekuje kada će se njegova karijera vinuti u visine. Tadašnje puštanje brkova bilo je dio dobrotvorne akcije za vrijeme mjeseca studenoga, kada muškarci puštaju brkove da bi se kod svih probudila svijest te prikupilo što više sredstava za zdravlje muškaraca širom svijeta. Ah, kako je dobar…

Žestokom Damiru Martinoviću Mrletu brkovi su dio uobičajenog folklora na koncertima Leta 3. Iako svako malo pušta i prave brkove, ekstenzije, da bi dodatno naglasio svoju muškost, nikad nisu naodmet.

'Oko sokolovo' Mateo Beusan pravi je stručnjak za suđenje u nogometu te pravi detektiv u nekim 'glumačkim' situacijama. Inače, nema dlake na jeziku te uvijek stoji iza svake svoje riječi. Njegovi snježnobijeli brkovi daju mu gard pravog mudraca, čije odluke ne treba dodatno vagati.

Glumac Goran Navojec, koji se nedavno pojavio u 'Nemogućoj misiji: Protokol duh', kao pravi muškarac nekada zna pustiti brkove ili bradu. Njegova nježna bolja polovica u tim fazama još je nježnija kraj njega, što njemu dodatno daje krila.

Trener Dinama Ante Čačić s deset pobjeda u nizu i ulaznicom za Ligu prvaka svojim prošaranim brčinama a la George Clooney stvarno ostavlja dojam stručnjaka. Njegovi srebrni brkovi do sada su donijeli samo dobre vijesti na Maksimiru. Nek' im je sa srećom.