KAKO SU SE MIJENJALE

Sjećate li se Severine, Vlatke ili Nine iz mladih dana?

25.10.2012 u 13:46

Bionic
Reading

Da godine nose svoje, najbolje znaju naše slavne face u koje su svjetla reflektora uperena non-stop. Tako nam nije promakla činjenica da su se neki promijenili do neprepoznatljivosti: da su postali ženstveniji, ubrizgali botoks, ošišali kosu ili samo nabacili koju kilu više

Kada je izbacio svoj prvi hit 'Tebe ne bih mijenjao', 1993. godine, a godinu dana kasnije i 'Nek te zagrli netko sretniji', za kovrčavim mladićem iz Rovinja u ranim dvadesetim vrištale su mnoge djevojke. Tony Cetinski nizao je hitove, 90-ih je uz ET bio najveća dance zvijezda, a kada je riječ o njegovoj glazbenoj karijeri, status kralja estrade zadržao je do danas. Ipak, kada je riječ o fizičkom izgledu, Tony se značajno promijenio. U posljednjih je nekoliko godina nabacio koji kilogram više pa je tako sve više nalik svom ocu, pjevaču Mirku Cetinskom.

Vlatka Pokos i Nikolina Pišek svojedobno su bile muze Stefana Lupina. Na izazovnim fotografijama Vlatka i Nikolina pokazale su da su oduvijek bile svjesne svoje ljepote i karizme. Fotografije su dokaz toga da su Pokos i Pišek i u mlađim danima znale da će postati jake karike naše estrade.

Na snimci nađenoj na YouTubeu iz 1994. godine Jelena Rozga je na Melodijama hrvatskog Jadrana osvojila nagradu. Tada je Jelena bila krhka 17-godišnjakinja s prepoznatljivim, opakim glasom, dugom plavom kosom i u širokoj odjeći. Mini suknji po kojoj je sad poznata nije bilo ni traga. Srećom, danas je ona njezin zaštitni znak.

Iako se Severina s početka karijere i ona koju danas viđamo mnogo promijenila, posebno zato što je iz djevojčice stasala u najpoželjniju ženu u regiji, koja svojim seksipilom i karizmom sve ostavlja bez daha, na starim je fotkama ipak prepoznajemo bez puno muke. Dugokosa kovrčava plavuša bila je 1990, no ubrzo se vratila svom prepoznatljivom stilu, osim kratkog izleta u look Marilyn Monroe.

'Prije i poslije, prošlo je… masu godina', napisala je Nina Badrić na Twitteru ispod fotke s koje nas gleda Nina na samom početku pjevačke karijere, kada je išla ukorak s tadašnjom mladenačkom modom koja nije štedjela sjenila i ruževe. Na fotki do nje vidimo decentno našminkanu ženu u kojoj prepoznajemo Ninu.

Isti problem muči i Gorana Navojca, glumca koji je oduvijek smatran zgodnim frajerom i koji je svojom simpatičnom ulogom u filmu 'Kako je počeo rat na mom otoku' 1996. izmamio mnoge ženske osmijehe. Ipak, njegovo je srce osvojila samo jedna dama, koreografkinja Larisa Lipovac, a otkako je u vezi, Goran se, kao i mnogi muškarci, prilično opustio.

Promjena imidža, osim njegovim obožavateljicama, ipak je najteže pala samom Gibonniju. Većina se muškaraca teško nosi s gubitkom kose, no Gibi je to ipak išlo u prilog jer, unatoč scenskim nastupima bez kojih njegov prepoznatljiv zamah kosom nije mogao proći, ipak je znatno šarmantniji sa svojim imidžom frajera kratke razbarušene kose i pomalo neuredne prosijede brade.

Iako je od njezinog prvog spota 'Ljubila sam kao mala' prošlo tek sedam godina, Maja Šuput znatno se promijenila. U početku je gradila karijeru na imidžu Britney Spears koja pjevuši na krevetu s kikicama, no Maja se s vremenom pretvorila u sasvim nešto drugo. Često je mijenjala imidž da bi se trenutno našla u ulozi vamp plavuše bujnog poprsja i napućenih usana.

I Jelena Popović Volarić u sedam je godina doživjela potpunu transformaciju od nevinog pogleda dugokose djevojke koja ostavlja dojam skromne glumice što se ne zna nositi sa slavom do barem naizgled samosvjesne spisateljice i scenaristice koja svojim gardom katkad ostavlja dojam da zaista živi život Carrie Bradshaw.

Svojim stylingom i transformacijom iz muškobanjaste djevojke u seksi slatkicu zaintrigirala nas je i pjevačica grupe Colonia, Indira Vladić. Bacimo li pogled unatrag, na sredinu 90-ih godina, kada je žarila i palila prvim hitom 'Vatra i led', Indira je za početak svoje karijere odabrala vrlo ozbiljan i upečatljiv styling: duga crna kosa, kožno odijelo, pogled 'mačke' i 'muški gard' bili su njezin zaštitni znak. Mnogi će reći - nimalo ženstveno. Brineta, crnka, dugokosa, kratkokosa, razne perike, sve je to obilježilo Indirinih posljednjih 20-ak godina na javnoj sceni. Ipak, sudeći po njezinom stylingu u posljednjih nekoliko mjeseci, moramo se složiti s mišljenjem da nikad nije izgledala bolje.

Do neprepoznatljivosti se promijenio i glumac Filip Šovagović, barem ako usporedimo njegov lik u filmu 'Sokol ga nije volio' iz 1988, a tada 22-godišnji Filip imao je ulogu Benosa.