U DOBRU I U ZLU

Koja je tajna uspjeha slavnih brakova?

08.01.2014 u 10:00

  • +8

Slavni dugogodišnji parovi

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Bionic
Reading

Brakovi slavnih i poznatih nerijetko traju poprilično kratko, pa nekoliko razvoda i poveći broj bivših bračnih supružnika nisu rijetkost. Međutim, usprkos kratkotrajnim brakovima i čestim razvodima, u svijetu stranih i domaćih celebrityja postoje i idilični primjeri bračnih parova koji su zajedno više od desetljeća

Riječ razvod u celebrity svijetu zasigurno nije nepoznanica. Prisjetimo se samo Britney Spears i Jasona Alexandera koji su bili u braku samo dva dana ili pak Carmen Electre i Dennisa Rodmana s punih šest dana kao muž i žena. Tu su i Kim Kardashian i njezin bivši suprug Kris Humpries, čiji je brak potrajao 72 dana. I na domaćoj celebrity sceni razvoda ne manjka, posebice ove zime i proljeća, kada su brojni slavni parovi i zakonski okončali svoju ljubav.

S druge strane postoje parovi koji su svojim bračnim zavjetima ostali vjerni otkako su rekli 'uzimam'. Nema sumnje da su i ti parovi, koji bračnu kilometražu broje već u desetljećima, prošli kroz brojne uspone i padove, no ipak su nekim čudom uspjeli nadići sve probleme.

Premda su poprilično otkačeni i nimalo konvencionalni, Ozzy i Sharon Osbourne u braku su već punih 30 godina. Iako uopće ne treba sumnjati u činjenicu da se pred njima u ta tri desetljeća našlo puno problema, ništa ih nije uspjelo obeshrabriti, a njihov je brak preživio čak i obiteljski reality show.

Kevin Bacon i Kyra Sedgwick upoznali su se na setu svog prvog filma te od tada zajedno rade i dijele život. Nakon 24 godine braka Kevin i Kyra imaju dvoje djece i još su uvijek nerazdvojni.

Tom Hanks i Rita Wilson bračni su par koji bi se mogao okladiti da će ostati zajedno do kraja života. Upoznali su se 1985. godine na setu snimanja filma 'Volunteers', a vjenčali su se samo tri godine kasnije. Ovi zaljubljeni golupčići nerazdvojni su već pune 24 godine, a imaju i dva sina.

Prije nego što je postao glumac nagrađen Oscarom, Tonyjem i Zlatnim globusom te jedno od najpoznatijih imena u Hollywoodu, Denzel Washington zaljubio se na prvi pogled u svoju suprugu Paulettu Pearson. Par se upoznao za vrijeme snimanja Denzelovog prvog filma 'Wilma', a zajedno su punih 29 godina te imaju četvero djece. Bračne zavjete obnovili su 1995. godine.

Holivudski zavodnik Antonio Banderas na filmskome platnu slomio je mnoga ženska srca, no u stvarnome životu osvojile su ga samo dvije žene. Nakon što se rastao od prve supruge Ane Leze, Antonio je pao pred šarmom Melanie Griffith, a par je izrekao sudbonosno 'da' 1996. godine i od tada je nerazdvojan. Usprkos trzavicama i sumnjama u nevjeru, Antonio i Melanie su u 16 godina dugom braku u kojem su dobili kćerku Stellu.

Blistavih primjera dugogodišnjih celebrity parova nema samo u zvjezdanom Hollywoodu, jer njima obiluje i naša estrada.

Lukas i Barbara Nola zajedno su više od dvadeset godina, gotovo pola života, a njihov skladan brak broji već 18. godinu. 'Ni nakon petnaest godina braka nemam osjećaj da je moja ljubav manja, naprotiv s godinama smo sve više povezani, sve je više povjerenja među nama', prije nekoliko godina izjavila je Barbara, glumica koja je u braku s Lukasom rodila dvoje djece.

Arsen Dedić i Gabi Novak proslavili su punih 39 godina bračne sreće, a mnogi bi se složili da i danas, nakon više od 50 godina provedenih zajedno, izgledaju jednako zaljubljeni. Naime Gabi i Arsen upoznali su se prije 54 godine te su se polako zaljubljivali jedno u drugo. 'Gabi i ja smo se upoznali 1958. godine, ispred starog televizijskog studija, u kojem je sada Češki dom. Ja sam tada bio tek estradni početnik, a Gabi je pjevala s glazbenicima kao što je bio Louis Armstrong - ni manje ni više. I tako je naše poznanstvo polako preraslo u prijateljstvo. Nakon što smo oboje ostali sami i rastavljeni od prijašnjih partnera, postali smo ljubavnici, pa zatim roditelji našeg Matije, a mjesec dana nakon njegovog rođenja i supružnici. Između nas nikada se nije dogodio nekakav 'grom', sve se polako odvijalo. Mislim da mi je Gabi jednostavno bila 'namrijeta'', otkrio je Arsen svojedobno.

Veliki pjesnik i glazbenik za Gabi uvijek ima samo riječi hvale te tako za nju kaže da je predivna žena koja se uvijek brinula o svojoj obitelji i da su njih dvoje zapravo proveli 'cijeli život zajedno'.

Više od dvadeset godina Željka Ogresta i Dubravko Merlić dijele privatni i profesionalni život. Televizijski novinar i TV producentica potpuno su nerazdvojni - nerijetko dijele i isti modni ukus - a slobodno vrijeme uglavnom provode u društvu svoje troje djece.

Goran i Ivana Višnjić
Ivana i Goran Višnjić upoznali su se prije 15 godina, a ubrzo nakon toga Goran se preselio u Los Angeles i počeo graditi inozemnu karijeru. Dizajnerica Ivana Vrdoljak uskoro je otišla za njim i vjenčali su se 1999. godine, a tada je Goran počeo glumiti u seriji 'Hitna služba'. Par je 2007. godine posvojio sina Tina, a prošle godine dobili su sina Viga Lea uz pomoć surogat-majke. Iako je njihov brak skladan, bio je na klimavim nogama nakon Goranove izvanbračne veze s Mirelom Rupić, s kojom ima i kćer.

Vjekoslava i Tonči Huljić upoznali su se kada je njoj bilo samo 17 godina, a zajedno su već 30 godina, od čega 24 u braku. 'Kada smo se upoznali, bili smo gotovo djeca. Odrastali smo zajedno. Čovjek se veže za trenutke koje nosi odrastanje. Nije slučajnost da smo se pronašli i da i jedan i drugi radimo ono što volimo, i to zajedno. Nije samo stvar u ljubavi, povjerenju i razumijevanju. Zapravo, najvažnija je ta bezuvjetna ljubav, koliko god to zvučalo kao utopija', otkrila je Vjekoslava svojedobno.

Slavni par Zvonimir i Leonarda Boban u braku uživaju već punih 18 godina te imaju čak petero djece. Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije još na samome početku njihove veze izjavljivao je da želi barem petero djece, a ta želja mu se i ostvarila. Nakon burnog i uzbudljivog perioda, u kojem je Boban igrao nogomet, a Leonarda se bavila dizajniranjem, par je prešao u nešto mirniju fazu te uživa u obiteljskom životu.

Iva i Boško Balaban upravo će ove godine proslaviti desetu godišnjicu braka, a kao roditelji troje djece i dalje uživaju u bračnoj sreći. Bivša kraljica Hrvatske i manekenka o svom suprugu nogometašu još uvijek govori s dozom zaljubljenosti. 'Najljepše zavođenje je kada sam dobre volje, zadovoljna i sretna. To je zato što me on čini takvom. Sigurno nisam privlačna kad sam ljuta i kad se ne smijem. Za brak je potrebno mnogo poštivanja i razumijevanja, ali prije svega, i nadam se da će zauvijek tako ostati, ljubav. Kad smo bili cura i dečko, u svakoj svađi radio je ego. Sada tome nema mjesta', rekla je Iva prije nekoliko mjeseci.

Celebrity par Anica i Robert Kovač sudbonosno 'da' izrekli su 2001. godine, a par sada ima troje djece. Nekadašnja misica uživa u obiteljskom životu te u ulozi majke i supruge. Par se gotovo na svim događanjima pojavljuje zajedno. 'Jedino nas posao može razdvojiti. Mislim da je lijepo kad si stalno zajedno sa svojim partnerom, ipak smo obitelj i logično je da smo nerazdvojni', jednom prilikom je otkrila Anica.