DOBRO JOJ IDE

Korana Gvozdić ima vrlo neobičan hobi

02.08.2012 u 14:27

Bionic
Reading

U zagrebačkoj kavani Boban održan je kavarel, prvi zagrebački susret na kojem se slikalo kavom

Na ovu zanimljivu ideju došla je tvrtka Julius Meinl koja zagrebačkim kafićima u centru grada želi vratiti onaj stari štih, podsjetiti kako je to bilo prije mnogo godina i pokazati da je ispijanje kave nekada bio ritual koje su pratile mnoge popratne aktivnosti.

Kavarel je bio jedan od načina na koji su građani iskazivali svoju kreativnost te ispijanje svoje kave učinili zabavnijom i ispunjenijom. U slikanju kavarela danas se okušala i lijepa voditeljica Korana Gvozdić koja se s ovom vrstom umjetnosti susrela prvi put, ali koja se ugodno iznenadila načinom oslikavanja s kavom i tehnikom kojom nastaju slike od kave. Korana Gvozdić, za motiv je uzela more jer, kako je sama rekla, more je najbolja motivacija u ovim ljetnim danima, a njezina atraktivna slika neko će vrijeme krasiti terasu kavane Boban.

Njoj su se priključili i mnogi građani koji su sa zanimanjem prvo pratili, a onda se i sami okušali u izradi slika s crnim espressom i kavom s mlijekom stvarajući slike po svojim željama, kombinirajući nijanse tamnije i svjetlije kave. Mnogima se jako svidjela ova ideja tvrtke Julius Meinl, a čak su i poneki turisti poželjeli svoju sliku od kave za uspomenu.