ZEMLJA PLEŠE

Aktualni tračevi s Eurosonga

11.05.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Kao i svake godine, i ovogodišnji Eurosong popraćen je skandalima. Kako velikim, o kojima pišu mediji širom svijeta, tako i lokalnim ruskim

Osim što je već par mjeseci poznato da ruske vlasti neće dopustiti održavanje Gay Pridea u vrijeme održavanja Eurosonga, najnoviji strah dolazi iz Meksika, jer se ruske vlasti boje da će mnogobrojni gosti iz cijelog svijeta sa sobom donijeti i virus meksičke gripe. Navodno su čak i ruski liječnici u stanju pune pripravnosti s posebno sastavljenim popisom sudionika na koje treba obratiti posebnu pažnju jer dolaze iz zemalja u kojima je već zabilježena gripa.

Gruzijci su pak odlučili napraviti alternativno natjecanje Eurosongu u Tbilisiju na kojem, navodno, sudjeluje 22 izvođača iz 15 zemalja, a sve zato što su ljuti što je njihova predstavnica Stefani 3G diskvalificirana zbog sporne pjesme 'We don't wanna Put In' zbog dvosmislene poruke pjesme.

Bugari su pak sa sobom donijeli skandal, jer je zbog izbora Krasimira Avramova niz bugarskih glazbenika potpisao peticiju da ga se ne šalje na Eurosong jer smatraju da ne zna pjevati i da je pjesma plagijat. Turci, oni konzervativniji, ljuti su pak na svoju predstavnicu Hadise jer je snimila spot za pjesmu 'Dum tek tek' koji je, po mišljenju jednog dijela konzervativnih Turaka, previše erotičan.

I Belgijanci su razljutili nekoga. Članove fan kluba Elvisa Presleyja, jer njihov predstavnik izgleda poput Presleyja i, prema njihovu mišljenju, ismijava ga. Ruse ljuti to što će ih predstavljati Ukrajinka s pjesmom na ruskom i ukrajinskom. Nema sumnje da će i ove godine biti zanimljivo.