NOVO SVJETLO

Kako su scijentolozi okrenuli djecu protiv Nicole Kidman

13.07.2012 u 09:19

Bionic
Reading

Bivši ugledni član Scijentološke crkve tvrdi da je crkva utjecala na djecu Toma Cruisea okrenuvši ih protiv njegove bivše žene Nicole Kidman. Marty Rathbun, koji je bio drugi čovjek tajnovitog kulta gotovo 27 godina sve do svog odlaska 2004., izjavio je kako vjeruje da su crkveni uglednici utjecali na posvojenu djecu slavne oskarovke od koje se Cruise razveo 2001. Njegovi komentari bacaju novo svjetlo na inzistiranje Katie Holmes da dobije skrbništvo nad šestogodišnjom Suri

Marty Rathbun tvrdi kako je godinama bio mentor i 'duhovni revizor' Toma Cruisea te otkriva kako su Tomova i Nicolina posvojena djeca Isabella i Connor provodila vrijeme sa članovima Crkve koji su ih indoktrinirali. Tada devetogodišnjojIsabelli i šestogodišnjem Connoru objašnjavali su da je njihova majka supresivna osoba koja sprečava druge osobe u svojoj blizini da se razviju, te da joj se ne bi trebali povjeravati, niti s njom komunicirati i provoditi vrijeme.

Na web stranici Scijentološke crkve piše kako su supresivne osobe poznate kao antisocijalne te da su u toj kategoriji mogu pronaći Napoleon, Hitler, nemilosrdni ubojice i narko-šefovi, piše Daily Mail.

Rathbun je u intervjuu za američku mrežu NBC otkrio kako Scijentološka crkva pomno prati komunikaciju svojih istaknutih članova te da im brani odnose sa supresivnim osobama posebice onima koji su kritični prema Crkvi. 'Ta osoba može biti vaš sin, kćer, otac ili vaša majka. To nije važno.'

Prije nekoliko je godina Nicole Kidman u jednom intervjuu izjavila kako je njezina djeca ne zovu mama nego Nicole. Iako u braku s drugim suprugom Keithom Urbanom ima dvije kćeri, održava vezu s djecom iz prvog braka.

Glasnogovornik Toma Cruisea izjavio je kako Rathbun nije pouzdan izvor nego povrijeđeni bivši scijentolog koji napada Crkvu koristeći ime Toma Cruisea. 'Ako je ikada bio savjetnik Toma Cruisea, iskorištava privilegiju te pozicije govoreći o tome', rekao je Cruiseov glasnogovornik tvrdeći da Tom ohrabruje odnose Isabelle i Connora s njihovom mamom.